Pe cât pariu că nu stai corect pe WC? Află adevărul despre folosirea toaletei

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Luni, 18 aprilie 2022, 13:28

Se pare că folosim greşit WC-ul, încă de când a fost inventat. Poziţia noastră pe „tron” a fost şi este greşită şi asta ne îmbolnăveşte. Află de ce nu stai corect pe WC şi care este adevărul despre folosirea toaletei în mod corect.
Cercetătorii de la prestigioasa Universitate Stanford au realizat un studiu din care reiese că multe boli ale colonului şi chiar contipaţia pot fi cauzate de folosirea incorectă a toaletei.
Studiul celor de la Stanford relevă că poziţia corectă pentru a elimina fecalele este cea „pe vine” sau „ghemuită”, şi nu „în unghi de 90 de grade”, aşa cum ne obligă vasul de WC.
„Poziţia corectă pentru a defeca este cea pe vine, cu genunchii flexaţi spre abdomen, astfel încât spaţiul intra-abdominal se reduce, presiunea creşte şi astfel ajută eliminarea dejecţiilor”, spun cercetătorii care au participat la ineditul studiu.

Muşchii puborectali, chinuiţi de toalete moderne

Muşchii puborectali sunt cei care se încordează, respectiv se relaxează pentru a ne ajuta să eliminăm fecalele în mod sănătos şi natural.
Aceşti muşchi acţionează ca o valvă a rectului şi îţi asigură control asupra eliminării resturilor de hrană.

Cum funcţionează muşchii puborectali când stai pe WC?

Muşchii puborectali sunt doar pe jumătate relaxaţi în poziţia şezut, ceea ce te împiedică „să te scapi pe tine” când stai pe un scaun obişnuit, la birou sau la masă.
Din păcate, poziţia care nu permite relaxarea acestor muşchi este menţinută şi atunci când ne aşezăm pe vasul de toaletă.
Citeşte mai departe şi află cum ar trebui să stăm pe WC pentru a evita diverse boli intestinale, cum scapi de constipaţie şi vezi video, pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter