OMS: Aproape un sfert din populația lumii va avea probleme de auz până în 2050

De Unica.ro, pe
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) atrage atenția că aproape un sfert din populația lumii va avea probleme de auz până în 2050. 

Aproape 2,5 miliarde de persoane din întreaga lume ar putea avea probleme de auz până în 2050, se arată într-un raport OMS, care subliniază „necesitatea de a extinde rapid prevenţia şi tratamentul pierderilor de auz”.

Citește și: Care sunt problemele de sănătate mintală cu care se confruntă viitorii medici din cauza pandemiei

„Cel puţin 700 de milioane dintre aceste persoane vor avea nevoie de acces la îngrijirea urechii şi a auzului şi la alte servicii de reabilitare”, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii, înainte de Ziua Mondială a Auzului, marcată pe 3 martie, potrivit Agerpres.

„În rândul copiilor, aproape 60% din pierderile de auz pot fi prevenite prin vaccinarea împotriva rubeolei şi meningitei, îmbunătăţirea îngrijirilor materne şi neonetale, şi depistarea timpurie şi tratarea otitei medii”, recomandă OMS.

Problemele de auz pot avea un impact negativ asupra sănătății mintale

„O pierdere a auzului netratată poate avea un impact devastator asupra capacităţii oamenilor de a comunica, de a studia şi de a-şi câştiga existenţa. Poate avea, de asemenea, un impact asupra sănătăţii mintale şi a capacităţii lor de a întreţine relaţii”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

Pentru a evita problemele de auz, adulții ar putea apela la câteva metode: protejarea împotriva zgomotului, monitorizarea medicamentelor dăunătoare urechii şi adoptarea unei igiene bune pentru a evita pierderea auzului.

OMS atrage atenția că lipsa informațiilor cu privire la aceste tulburări și stigmatizarea celor care au probleme cu auzul „limitează adesea accesul la îngrijire”. De asemenea, experții spun că este necesară instituirea testelor de screening „în momente strategice ale vieţii”.

Citește și: Cum scapi de durerea de ureche cu sare

Organizația Mondială a Sănătății reaminteşte că majoritatea bolilor urechii pot fi vindecate prin tratament medical sau chirurgical. În cazul pierderii definitive a auzului, se poate apela la aparate auditive şi implanturile cohleare.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter