Mihaela Bilic, nutriţionist: „Nu trebuie să ne interzicem nimic”

De Unica.ro, pe

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriţionist, se află la cea de-a treia publicaţie de specialitate, adresată publicului larg. Mai mult decât o simplă…
… carte de nutriţie, „Sănătatea are gust” este un tribut adus bucătăriei tradiţionale româneşti şi plăcerii de a mânca. Mihaela Bilic răspunde la câteva întrebări esenţiale legate de nutriţie şi siluetă…

Cartea dumneavoastra este una atipică, în sensul că regăsim în paginile ei sfaturi pe care nu le auzim prea des din partea nutriţioniştilor. Ce v-a determinat să scrieţi o altfel de carte?

În primul rând, mi se pare că, de cele mai multe ori, doctorii vorbesc pentru doctori. Am simţit nevoia să scriu o carte pentru oameni, lucru care până acum nu a fost făcut de medici. Ceea ce m-a determinat să scriu din suflet pentru aceştia este că nimeni nu le dă informaţia corectă.
 
 
Aşa că am decis să fiu eu vocea care răspunde tuturor întrebărilor şi frământărilor lor. Cartea este una atipică pentru că subiectul nu este abordat doar din punct de vedere medical, ci şi culinar, psihologic. Este un amestec pe care oamenii îl vor simţi adresat lor.

Susţineţi că starea pe care o avem, atunci când mâncăm, influenţează felul în care asimilăm hrana. Ne puteţi explica această legătură?

De multe ori, nu mâncăm pentru că ne este foame, ci pentru că se creează o legătura afectiv-emoţională cu mâncarea…
 
Citeşte continuarea pe e-joy.ro!

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter