Menstruaţie: 2 mituri care-ţi pot distruge viaţa

De Libertatea pentru femei, pe

Ţi-ai dorit vreodată să îţi iei concediu în timpul menstruaţiei? Dacă da, înseamnă că şi tu eşti una dintre femeile pentru care aceasta este o perioadă incomodă, plină de griji.
Nenumăratele mituri care îţi spun ce să faci şi, mai ales, ce să nu faci la menstruaţie, cu siguranţă nu te ajută să te simţi bine în aceste zile. Îţi propunem să afli adevărul din spatele acestor poveşti cu ajutorul specialiştilor noştri.

Mit: Vata este cel mai bun absorbant

A fost o vreme în care vata era mai mult decât utilă, deoarece femeile nu aveau la dispoziţie prea multe metode de protecţie. Iar cele existente nu erau cele mai confortabile. Aşa că nu e de mirare că această credinţă, potrivit căreia ar trebui să foloseşti vată alături de absorbante, se păstrează chiar şi în zilele noastre. Dar trebuie să ştii că, în condiţiile în care avem la dispoziţie produse absorbante adaptate nevoilor noastre şi care ne oferă cea mai bună protecţie, vata nu face decât să îţi complice rutina zilnică de îngrijire. Renunţă la obiceiurile incomode şi bucură-te de o viaţă eliberată de mituri!

Mit: După naştere, nu poţi rămâne gravidă până la prima menstruaţie

Medicul ginecolog Viorica Chiriţă ne-a explicat de ce este doar un mit: „Perioada de după naştere este caracterizată de absenţa menstrelor şi a ovulaţiei pentru un timp mai lung sau mai scurt, în funcţie de schimbările hormonale care apar în timpul sarcinii. Momentul de reinstalare a ovulaţiei însă este diferit de cel al reluării menstrelor. Deşi nu există o modalitate precisă de a defini acest moment, ovulaţia nu se reia, de regulă, înainte de şase săptămâni. Este important să reţii că, de cele mai multe ori, ovulaţia apare înainte de prima menstră de după naştere. Astfel că poţi rămâne din nou gravidă, chiar dacă n-ai avut încă o menstruaţie după naştere”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter