Medicamentul ce va putea vindeca mai multe tipuri de cancer a trecut cu succes testele de laborator

De Oana Dinu, pe
Medicamentul revoluționar a trecut cu succes de faza experimentală și cu ajutorul lui vor putea fi vindecate mai multe tipuri de cancer ce sunt în prezent imune la tratamente.

Cercetătorii de la Universitatea din California, din San Francisco, au folosit un medicament în curs de dezvoltare, făcut de Revolution Medicines, care ajută la încetinirea creşterii celulelor de plămâni, piele, coloană şi pancreas, conform Mediafax.

Deși inițial, în experimentele din laborator privind celulele plămânilor, pielii, pancreasului şi coloanei, medicii nu au prea avut succes, de data aceasta, oamenii de știință au reușit să oprească semnalele externe ce făceau celula să crească, blocând molecula numită SHP2.

Tratamentul a reuşit să încetinească creşterea celulelor canceroase Petri, iar în unele cazuri chiar le-a neutralizat. În experimentele făcute pe șoareci, acesta a reușit să încetinească și creșterea tumorilor de la nivelul plămânilor.

Cercetătorii plănuiesc să trimită medicamentul în clinici, pentru ca doctorii să încerce să trateze pacienții bolnavi de cancer.

Soluția cea mai sigură pentru a înlătura cancerul este operația, dar aceasta nu se poate realiza în cazul în care tumorile s-au extins prea mult. Uneori, nici tratamentele puternice, cum ar fi radioterapia sau chimioterapia, nu mai pot opri diviziunea celulară, prin care se realizează procesul de creare de noi celule.

Întrucât instrucţiunile pentru diviziune sunt transmise liniar, există probabilitatea să fie întrerupte, ceea ce poate cauza mutaţii genetice care provoacă celulele să crească necontrolat.

MAPK/ERK este una dintre căile liniare prin care circulă mesajele de „pornesc” sau „închid” diviziunea celulelor. Dacă una dintre proteinele care funcţionează ca un întrerupător se blochează într-o poziţie, se poate divide şi se transformă în cancer.

Citește și: 

Este atât de frumoasă încât nu are voie să iasă singură din casă. Cum arată tânăra

Proteste 2018: Curajul femeilor aflate în Piața Victoriei

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter