Liftingul mamar, salvarea ta dacă ai sânii lăsaţi

De Unica.ro, pe

Înaintarea în vârstă nu înseamnă numai experienţă în plus, înseamnă şi pierderea elasticităţii pielii. Variaţiile în greutate, sarcina şi alăptarea, factorii genetici şi fluctuaţiile hormonale afectează în cele din urmă forma şi fermitatea sânilor, iar de aici până la apariţia aspectului de sâni căzuţi nu mai este decât un pas.
„Mastopexia este efectuată în principal din motive estetice, având drept scop restabilirea aspectului juvenil al sânilor. Poate implica doar eliminarea excesului de piele, ridicarea complexului areolă – mamelon şi remodelarea  ţesutului mamar existent. În plus, în cazul pacientelor care au suferit, în timp, pierderea unei părţi semnificative din volumul sânului, poate implica şi inserarea unui implant mamar, cu scopul de a îmbunătăţi forma şi poziţia, prin adăugarea de conţinut. Există şi recomandări din punct de vedere medical pentru aceasta intervenţie chirurgicală în caz de asimetrie semnificativă sau după o reducere parţială a glandei mamare”, explică medicul estetician Florin Juravle.

Cum îţi dai seama dacă ai nevoie de lifting mamar

 
O modalitate simplă de a stabili dacă este necesară o astfel de intervenţie este “testul creionului”, care constă în menţinerea pe loc, fără altă susţinere, a unui creion sub sân. După această procedură, medicul va evalua gradul de ptoză pentru a determina tipul de procedura. Există, în general, trei grade de ptoza: minora, moderată şi severă, determinate de poziţia areolei faţă de şantul submamar. În general, ptoza minoră există în cazul în care areola şi şantul submamar se află la acelaşi nivel. Dacă areola se află la aproximativ unu – doi centimetri  mai jos de şanţul inframamar, sânii au ptoză moderată, în timp ce în cazul ptozei severe, areola se poate localiza doi-trei centimetri sub şantul inframamar şi este orientată în jos.

Liftingul mamar poate dura aproximativ una până la patru ore, în funcţie de complexitatea procedurii şi dacă se practica o procedură suplimentară, cum ar fi mărirea sânilor, în acelaşi timp. De obicei, intervenţia se desfăşoară sub anestezie generală.

Ce facem după operaţia de lifting mamar?

 
„După intervenţia chirurgicală va fi necesară purtarea unui bandaj elastic (sutien de sprijin, bustieră) pentru a minimiza edemul şi  pentru a sprijini sanii pe parcursul vindecării. Ca în orice altă intervenţie chirurgicală, complicaţiile hemoragice, infecţiile, riscurile legate de anestezie ar trebui avute în vedere. Pacientele sunt cel mai adesea perturbate de schimbarea sensibilităţii pielii.

Aceasta este o condiţie naturală după operaţie şi ar trebui să dispara în termen de 3 luni. O asimetrie semnificativă sau necroză areolo-mamelonară pot apărea în mod excepţional după intervenţia chirurgicală. Unele linii de incizie sunt ascunse în contururile naturale; cu toate acestea, altele sunt vizibile, în funcţie de tehnica abordată; liniile de incizie sunt permanente, dar în cele mai multe cazuri, se vor atenua în mod semnificativ în timp.”, continuă medicul Florin Juravle.

Rezultatele operaţiei sunt vizibile imediat, şi se consolidează o dată cu remiterea edemului şi estomparea cicatricelor. In plus, noul „look” se poate păstra mult timp prin menţinerea greutăţii şi a unui stil de viaţă sănătos.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter