Instabilitatea emoţională în sarcină

De Unica.ro, pe

Instabilitatea emoţională în sarcină este un fenomen des întâlnit, apărând la majoritatea femeilor pe fondul schimbărilor fizice şi psihice specifice acestei perioade.
Sarcina poate fi o mare bucurie, dar şi o mare provocare pentru tine; toate viitoarele mămici trec prin stări contradictorii şi au nevoie de sprijin suplimentar din partea partenerului şi a anturajului.

Semne ale instabilităţii emoţionale: depresia prenatală

Modificările hormonale din organismul tău pot determina manifestări precum: depresie, anxietate, nervozitate. Femeia însărcinată poate trece uşor de la o extremă la alta, ceea ce poate fi destul de confuz pentru partenerul tău.
Dacă acesta nu este conştient de cauzele instabilităţii emoţionale prin care treci şi nu te protejează corespunzator, relaţia de cuplu se poate deteriora. Este nevoie de multă răbdare pentru a depăşi aceste momente, tensiunile din cuplu accentuând şi mai mult depresia prenatală.

Cum trebuie susţinută o viitoare mămică

 
Dacă eşti însărcinată şi simţi că durerile abdominale, de spate, greţurile zilnice, oboseala accentuată şi edemele îţi afectează negativ starea psihică, cere sfatul medicului tău. În general, o alimentaţie corectă însoţită de gimnastica specializată, vizite periodice la medic şi puţin optimism sunt ingredientele necesare unei sarcini fără probleme.

Citeşte continuarea articolului Instabilitatea emoţională în sarcină pe copilul.ro.

Instabilitatea emoţională în sarcină

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter