Eşti însărcinată? Vezi dacă ai voie la plajă!

De Lumea Femeilor, pe

Fără soare nu există viaţă. Expunerea la soare, în lunile de sarcină, este necesară şi plăcută, dar regula de bază este moderaţia!

Sarcina şi soarele: ce reguli să urmezi

► Stai la plajă progresiv, începând cu câte 15-20 minute pe fiecare parte a corpului şi ajungând la 2-3 ore, în funcţie de locaţia geografică, altitudine şi sezon.
► Dacă ai pielea mai sensibilă, albă sau alergică, expune-te foarte puţin, zilnic, şi la ore cât mai timpurii.
► Protejează-te purtând pălării cu boruri mari şi ochelari de soare, cămăşi largi sau halate albe, din bumbac.
► Burtica poate fi, şi ea, expusă la soare (razele calorice şi ultraviolete A şi B pătrund prin peretele abdominal, dar nu ajung niciodată la nivelul uterului, ca să aibă influenţă asupra copilului). Razele ultraviolete stimulează formarea, în piele, a unui pigment negru-maroniu cu rol protector contra razelor solare.
► Unge-ţi pielea cu produse cu factor de protecţie solară adecvat tenului tău şi gradului de agresivitate a razelor solare.
► Hidratează-te foarte bine cu apă şi sucuri de fructe, nu cu alcool, care agravează acţiunea razelor solare!
► După expunerea la plajă fă duş, unge-ţi pielea cu emulsii sau creme hidratante, apoi relaxea-
ză-te într-o cameră mai răcoroasă.
Cum îl anunți că ești însărcinată? 8 idei haioase

Ce rişti dacă nu stai mult la plajă când eşti însărcinată

► Pe termen scurt: înroşirea pielii, arsuri, băşici cu descuamarea pielii, îngroşarea ei şi apariţia, mai târziu, a ridurilor. La unele gravide poate apărea pigmentarea excesivă a feţei cu pete mari, maronii-negre (“cloasma” gravidei), care dispar foarte greu, în timp. La nivelul burticii se poate produce un exces de pigment pe linia mediană, până la nivelul ombilicului, cu aspect inestetic. Tot pe termen scurt, expunerea prelungită la soare cu capul neprotejat se poate solda cu o insolaţie, manifestată prin dureri de cap, ameţeli, greaţă, vărsături, stare de rău, hipertermie (temperatură de 39-40 grade).
► Pe termen lung: riscul apariţiei cancerului de piele (tumori numite “melanoame”), atunci când se expun aluniţele mari.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter