Giovanna Ventura te învaţă cum să slăbeşti după sărbători!

De Unica.ro, pe

Instructorul de fitness Giovanna Ventura, prezentă în România la invitaţia şcolii Fitness Scandinavia, te învaţă ce să mănânci şi ce fel de exerciţii să faci ca să revii cât mai rapid la o formă maximă după sărbători.
1. Având în vedere perioada extrem de bogată în ce priveşte alimentaţia, ce ne sfătuieşti să facem imediat după sărbători, adică în ianuarie şi februarie?
Primul lucru este să nu intri în panică şi să nu recurgi la gesturi extreme precum înfometarea. Elimină făina şi zaharurile rafinate, mănâncă multe legume – mai ales din cele verzi – şi alege peştele în locul cărnii. În numai o lună, organismul tău va fi detoxifiat şi te vei simţi plină de energie.
2. Ce alimente trebuie să mâncăm în această perioadă şi pe care e bine să le evităm?
Pe parcursul întregului an este bine să mâncăm cereale integrale, nerafinate – mai ales ovaz şi secară, fiindcă au un indice glicemic mic – proteine slabe din carne albă şi roşie, dar şi fructe, care sunt o sursă bună de vitamine, minerale şi antioxidanţi. Cea mai bună regulă de care trebuie să ţii cont este: “verifică etichetele alimentelor înainte să le cumperi. Dacă sunt trecute mai multe de cinci ingrediente, renunţă la ele. Dacă alimentul provine din pământ sau a fost viu, atunci ia-l.”
3. Cum arată o masă sănătoasă dacă vrei să detoxifici un organism care a fost supraîncărcat cu mâncare?
Un prânz sau o cină potrivite ar fi formate din multe legume crude ca aperitiv, pentru a-ţi pregăti stomacul şi a-i oferi fibrele care dau senzaţia de saţietate, o bucată de somon la grătar cu lămâie, jumătate de cartof dulce sau jumătate de cană de orez brun sau ovăz. Dacă îţi mai e foame poţi să mănânci legume la grătar. După cum se vede, sunt destule posibilităţi gustoase.
4. Ce fel de ceaiuri trebuie să bem?
Ceaiul verde este minunat datorită antioxidanţilor. Dacă nu ai mai băut ceai verde şi vrei să începi cu o aromă uşoară, încearcă ceaiul verde cu iasomie. E foarte plăcut.
5. Evident, şi sportul ne ajută să arătăm mai bine şi să ne simţim mai bine. Cât d eintense trebuie să fie exerciţiile fizice după ce am mâncat atât de mult?
În ciuda exceselor alimentare pe care le-ai făcut de Sărbători, nu trebuie să exagerezi cu exerciţiile fizice. E trist, dar niciun tip de efort fizic nu poate “şterge” cele 6000 de calorii ale unei mese de Crăciun  (da, la atât se poate ajunge). Deci, cel mai bun lucru este să fii organizată: fă un program complet pentru tot corpul de 4-5 ori pe săptămână în primele 3-4 săptămâni de după sărbători. Apoi, întoarce-te la 3-4 antrenamente. Intensitatea antrenamentului contează mai mult decât durata. Ajunge să lucrezi la sală 30-40 de minute, dar intens.
6. Pe ce fel de exerciţii trebuie să ne bazăm?
Exerciţiile care lucrează mai multe grupe musculare sunt mult mai bine decât cele care izolează o singură grupă pentru că ele stimulează hormonii buni ce elimină grăsimea şi construiesc masa musculară. Poţi încerca flotări, genuflexiuni, îndreptări cu bara, împins cu gantere pe care să le pui într-un circuit. Pulsul va rămâne ridicat, iar muşchii vor lucra şi ei intens.
7. De câte ori pe săptămână trebuie să mergem la sală?
Depinde mult de scopurile tale şi de forma ta fizică. Dar dacă eşti o persoană normală care vrea să slăbească şi să pună masa musculară, de 3-4 ori pe săptămână este perfect.
8. Ce alte tipuri de activităţi ar trebui să încercăm? Sauna, masaj, acupunctură…
Masajele sunt cele mai bune în completarea sportului deoarece contribuie la sănătatea ţesutului conjunctiv şi îl ajută să lucreze mai bine împreună cu muşchiul. În caz de accidentari sau pentru a preveni apariţia lor, consultă un kinetoterapeut. Sauna te ajută să te relaxezi după un antrenament greu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter