Fructele roșii contribuie la prevenirea și tratarea cancerului

De Oana Savin, pe
Fructele roșii contribuie la prevenirea și tratarea cancerului datorită conținutului înalt de antioxidanți și compoși bioactivi, a dezvăluit medicul mexican Lina Garcia Mier.

Garcia Mier, care este cercetătoare și coordonatoarea laboratorului farmaceutic și biotehnologic de la Universitatea del Valle din mexico Campus Querataro, a precizat că studiul realizat asupra unor fructe roșii precum zmeură, căpșuni, mure, afine, fragi și struguri, a releva faptul că acestea au proprietăți anticancerigene.

Citește și: 8 fructe și legume care îți vor reda energia și puterea de concentrare

În articolul său „Proprietăţi fitochimice şi farmaceutice ale fructelor roşii”, publicat în Handbook of food bioengineering, autoarea notează că aceste fructe au un conţinut înalt fitochimic, în special de flavonoide şi antocianine.

Aceşti compuşi au o activitate antioxidantă: combat stresul oxidativ (un proces de deteriorare celulară), declanşat de diferite boli cronice”, a explicat ea, citată de publicația AT&T.

Mai mult, ea susține că aceste fructe reduc deteriorarea provocată de ADN, potențează repararea ADN și reduc stresul oxidant, inflamația și angiogeneza.

Aceşti compuşi bioactivi sunt benefici corpului uman, având efecte anticancerigene”, notează Lina Garcia Mier.

Citește și: Șase motive pentru care nu trebuie să mai bei niciodată sucuri de fructe din comerț

Potrivit acesteia, resveratrolul (un fitochimic care se găseşte în struguri, căpşuni şi alune) inhibă creşterea celulelor cancerului de sân şi blochează dezvoltarea celulelor canceroase.

Totodată, murele și căpșunele sunt surse importante de antocianine cu proprietăţi antioxidante, precum şi de acid galic şi acid elagic, care au proprietăţi chimio-preventive.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), cancerul este principalul factor de deces la nivel mondial, iar între tipurile de cancer responsabile de cel mai mare număr de decese se află cancerul pulmonar, hepatic, colorectal, gastric şi mamar.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter