Carmen Brumă, despre postul intermitent: „Poate fi o capcană. Sunt mulți care s-au îngrășat așa!” / Exclusiv

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Marți, 16 mai 2023, 11:38

Specialistul în nutriție și fitness, Carmen Brumă, a vorbit în exclusivitate la FRESH by UNICA despre postul intermitent.

Postul intermitent sau intermittent fasting este o metodă de slăbire la mare modă în ultima vreme și mult vedete au recunoscut că apelează la ea. Fastingul presupune o pauză alimentară de 16 ore și mâncatul meselor principale în decursul a opt ore. Mai există, de asemenea, și varianta unei singure mese pe zi. Dar cât este de sigură și de eficientă această metodă?

Carmen Brumă: „Din punctul meu de vedere, fastingul nu este o metodă de slăbire, este o metodă anti-îmbătrânire”

Citeşte şi: Cătălina Grama Jojo se menține în formă cu intermittent fasting: “Are multe beneficii, ajută memoria foarte mult”/ Exclusiv

Carmen Brumă atrage atenția asupra acestui regim și spune că, dacă nu este ținut în mod corespunzător, poate duce la îngrășare.

“Depinde foarte mult care este scopul tău când faci fasting. Din punctul meu de vedere, fastingul nu este o metodă de slăbire, este o metodă anti-îmbătrânire. Pentru că, odată cu acest proces de autofagie care se întâmplă după 14-16 ore de nemâncat, corpul nostru, practic, își dă un restart.

Citeşte şi: Romanița Iovan și-a schimbat look-ul și a dezvăluit dieta cu care se menține în formă, la 58 de ani: „E un stil de viață” / Video exclusiv

Foarte multe persoane folosesc această metodă pentru slăbit. Dar poate fi o capcană, pentru că dacă tu, în intervalul în care ai voie să mănânci, mănânci mai mult decât îi trebuie organismului, te vei îngrășa. Deci așa cum fastingul poate fi o metodă de slăbire, poate fi și o metodă de îngrășare.

Sunt foarte multe persoane care s-au îngrășat ținând aceste intermittent fasting și neavând grijă ca în perioada non-fasting, să-și limiteze aportul alimentar. De fapt, orice dietă de pe lumea aceasta funcționează pentru că ai mai puține calorii. Așa se întâmplă și cu fastingul, ajungi să mănânci mai puțin. Persoanele care mănâncă doar o masă pe zi, ar trebui să aibă foarte mare grijă pentru că ar trebui să-și ia toți nutrienții din acea masă. Ceea ce este, din punctul meu de vedere, un pic cam greu. ” – a explicat Carmen Brumă.

CONȚINUT VIDEO UNICA

Citeşte şi: Tania Budi, despre secretul unei siluete de invidiat la 55 de ani. „Mănânc orice, dar… „

Specialistul în nutriție a mai precizat apoi că și ea folosește fastingul în programele ei de slăbit, dar apelează la o variantă mai blândă. Carmen Brumă a ținut să sublinieze că înfometarea pe termen lung, în cazul femeilor, duce la apariția problemelor legate de fertilitate.

„O femeie nu ar trebui să aibă mai mult de 14-16 ore de fasting”

“Și eu folosesc fastingul în programele mele, într-o formă mai blândă. Pe parcursul nopții asta facem, fasting. De aici și termenul “breakfast” – încetarea perioadei de fasting (de peste noapte). În programele mele, dacă nu mănânci cu 3-4 ore înainte de culcare, cum recomand, ajungi peste noapte cu o perioadă de fasting de 12-13 ore. Ceea ce este rezonabil și prietenos cu corpul femeii.

Citeşte și: Greșeli de evitat când ținem post intermitent

Pentru că ar mai fi o problemă dacă vorbim despre fastingul în rândul femeilor. Din punctul meu de vedere, și nu numai al meu, o femeie nu ar trebui să aibă mai mult de 14-16 ore de fasting pentru că sunt acolo niște hormoni care au legătură cu ovulația. Și nu ai vrea să îi deranjezi. Sunt foarte importanți, abia după 40 de ani îți dai seama cât de importanți sunt ei.” – a completat Carmen Brumă.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter