Carmen Brumă te învață cum să nu te îngrași în post. Ce alimente ar trebui să eviți

De Oana Dinu, pe Ultimul update Miercuri, 22 februarie 2023, 15:01

Carmen Brumă a dezvăluit pe rețelele de socializare trei reguli care te ajută să nu te îngrași atunci când ții post. În 2023, Postul Paștelui la ortodocși începe pe 27 februarie și se încheie pe 15 aprilie.

Carmen Brumă a oferit câteva sfaturi în mediul online despre alimentația din perioada postului. Vedeta a explicat ce alimente ar fi bine să nu fie consumate în exces, dar și ce suplimente ar fi necesare pentru a ajuta organismul.

Cât ține Postul Paștelui

Postul Paștelui este considerat cel mai lung și cel mai aspru dintre toate posturile importante de peste an.
Acesta durează 40 de zile. În cele șapte săptămâni de post, nu se consumă carne, ouă, lapte sau brânzeturi. Vor fi doar două dezlegări la pește, pe 25 martie 2023, de Buna Vestire, și pe 9 aprilie, în Duminica Floriilor.

Pe lângă purificarea trupească, potrivit orânduielilor bisericești, credincioșii trebuie să își curețe și sufletul, prin rugăciuni și smerenie.

Pentru ortodocși, Postul Mare începe pe 27 februarie și se încheie pe 15 aprilie. La catolici, Postul Mare ține din 22 februarie până pe 8 aprilie.

Citește și: Carmen Brumă: 3 greșeli frecvente pe care le faci atunci când vrei să slăbești

Carmen Brumă, cum să ții post fără să te îngrași

Carmen Brumă (45 de ani), specialistă în nutriție și fitness, le-a oferit urmăritorilor săi sfaturi prețioase despre alimentația în timpul postului. Vedeta a explicat care sunt regulile de bază pentru a nu acumula kilograme în plus în această perioadă.

1. Evită excesul de alimente foarte procesate, gen șnițel de post, hamburger de post, mezeluri de post, maioneză de post, care conțin cantități mari de carbohidrați simpli;

2. Mănâncă suficiente proteine vegetale din surse diferite astfel încât să ai toți aminoacizii esențiali!;

3. Nu exagera cu dulciurile vegane care au creme/blaturi din nuci/caju/alune. E posibil să aibă mai multe calorii decât cele convenționale;

4. Pentru o mai bună absorbție a fierului din sursele vegetale adăugați o sursă de vitamina C (lămaie, suc de lămaie, pătrunjel).

Citește și: Carmen Brumă spune că putem mânca paste fără să ne îngrășăm. Regula simplă de care să ții cont

Gustări sănătoase de post

Totodată, partenera de viață a lui Mircea Badea, le-a dat fanilor săi un exemplu de „ronțăieli sănătoase de post”, cu mai puține calorii. Aceasta a dezvăluit cum prepară năutul crocant la cuptor.

Pentru a face rețeta ai nevoie de 250 g de năut fier, boia dulce, sare, puțin ulei.

Se pune năutul în tavă, peste hârtia de copt. Boabele se stropesc cu câteva pufuri de ulei, apoi se presără peste ele boia dulce și sare. Se amestecă și se bagă la cuptorul încins la 180 de grade pentru 30 de minute.

Sursă foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter