Carmen Brumă, cum să nu te îngrași de sărbători. Reguli de urmat pentru ca silueta să nu fie afectată

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 20 decembrie 2022, 18:05

Cum să îți păstrezi silueta de sărbători. Pare greu, dar nu este imposibil, iar în ajutorul persoanelor care vor să se bucure de mesele pline și să rămână la aceeași greutate vine Carmen Brumă. Nutriționistul tehnician te învață cum să nu te îngrași de sărbători.

Perioada sărbătorilor de iarnă poate presupune o adevărată provocare pentru doamnele care țin la siluetă. De Crăciun și Anul Nou se pregătesc cele mai delicioase preparate care te ispitesc imediat, astfel că este dificil să te ții departe de tentații. De aceea, Carmen Brumă a alcătuit câteva reguli pentru a te ajuta să îți păstrezi silueta, fără a renunța la bucatele alese.

Carmen Brumă îți spune cum să nu te îngrași de sărbători

Nutriționista a întocmit o listă cu câteva reguli care să te ajute să nu acumulezi kilograme în plus în perioada sărbătorilor de iarnă. Dacă le urmeză nu doar că nu te vei îngrășa, dar te vei putea bucura și de gustul tuturor preparatelor tradiționale.

„O regulă de bază de care ar trebui să țineți cont are legătură cu momentul zilei în care alegeți să consumați alimente periculoase pentru siluetă. Dacă vreți să mâncați cozonac, prăjituri, gogoși, șorici, cartofi prăjiți, tobă, salată de boeuf, biscuiți, încercați să le mâncați în prima parte a zilei, până în ora 15”, a afirmat Carmen Brumă pe blogul ei.

O altă regulă are legătură cu masa de seară care, potrivit nutriționistului, „ar trebui să conțină obligatoriu o salată din legume proaspete și să fie cu 2-3 ore înainte de a vă culca”.

Dacă mâncați sarmale, atunci este foarte important să țineți cont de următorul sfat dat de Carmen.

„Ananasul crud intensifică arderile și ajută digestia”

„Când încălziți sarmalele faceți-o într-un vas separat în care puneți o cană de apă, astfel încât toată grăsimea care iese din ele să rămână în cratiță. Nu uitați de ardeiul iute care are proprietatea de a crește arderile 2-3 ore după masă. Drept urmare, consumați-l fără rețineri”, a explicat nutriționistul.

Dulciurile tradiționale sunt unele dintre cele mai căutate preparate în perioada Crăciunului. Astfel că, dacă doriți să le consumați, atunci, spune Carmen Brumă, trebuie să renunțați la fructe proaspete și oleaginoase.

„Singura excepție este ananasul crud care intensifică arderile și ajută digestia”, a precizat ea.

Citește și: Carmen Brumă, momente dramatice în lupta cu kilogramele: „M-a găsit mama la -35 de grade pe balcon, întinsă, goală”

Carmen Brumă, 5 sfaturi pentru o alimentație sănătoasă în postul Crăciunului. Obiceiurile nesănătoase la care să renunți

Carmen Brumă: „Sportul nu e esențial în ecuația slăbirii!” Care e elementul cheie pentru a da jos kilogramele nedorite

Preparatele de Crăciun ce trebuie consumate cu măsură

Carmen Brumă a precizat că există trei preparate pe care le găsim pe masa de Crăciun ce trebuie neapărat să fie consumate cu măsură.

Primul este cozonacul, desertul cel mai căutat în această perioadă.

Potrivit lui Carmen Brumă, cozonacul „se mănâncă în prima parte a zilei sau după un atrenament” și doar o felie sau două pe zi.

Salata de boeuf se află și ea pe lista preparatelor de care nu trebuie să abuzați.

„Marea problemă este maioneza – cu cât mai puțină, cu atât mai bine. Cantitate: câte trei linguri dacă o mâncați ca fel unic”, a subliniat Carmen Brumă.

De asemenea, „slănina, toba, jumările – au multă grăsime și trebuie consumate în cantități mici, 30-50 grame”.

Vezi în Galeria FOTO mai multe imagini cu Carmen Brumă.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter