Călătorii TV Travel: Din ce ţări provin cele mai bune fructe de pe pământ?

De Madalina Racorean, pe

Când spunem cele mai bune fructe, ne gândim în primul rând la cele care conţin vitamine din belşug, cu numeroase proprietăţi magice, videcătoare.
Gâcul, goji sau noni sunt fructe rare la noi în ţară şi destul de scumpe, pentru că provin din zone îndepărtate, precum Tibet sau Tahiti, ţări exotice cu o climă care permite creşterea şi dezvoltarea lor.

Noni, fructul zeilor din Polinezia, Asia şi Australia

Este un fruct preţuit mai ales pentru că în compoziţia sa există elemente biologic-active şi 18 amino-acizi, pe care organismul nu îi poate sintetiza în întregime, dar despre care nutriţioniştii afirmă că sunt indispensabili vieţii. Noni, numit de unii fructul zeilor sau fructul tropical miraculos, provine din Asia, Australia şi Polinezia şi apare ca un arbust mic ce creşte peren. Forma sa este ovală, iar când e copt are culoare galbenă. Gustul nu este tocmai pe placul oricui, pentru că e foarte amar şi uşor înţepător. Cu toate acestea noni este folosit mai ales în tratarea şi prevenirea cancerului. Substanţele pe care le conţine reuşesc să crească capacitatea celulelor albe sangvine şi să distrugă celulele canceroase. Tocmai de aceea acest fruct este unul dintre cele mai căutate de pe planetă, mai ales că poate vindeca şi diabetul, artritele, hipertensiunea, diferitele forme de alergii şi chiar depresia. Este indicat şi în tratarea indigestiei, protejând intestinele de suprainfecţii. Aşadar, dacă veţi ajunge prin aceste destinaţii nu ocoliţi fructul noni, pentru că vă poate aduce oricând un plus de sănătate.

Carambola supranumit şi Star Fruit originar din India, care creşte în Brazilia

Nu este cunoscut la noi, dar dacă vrei să îl ai, trebuie să ştii că poate fi crescut şi în casă. I se mai spune fructul stea, este originar din India, dar acum poate fi întâlnit şi pe plantaţiile din Brazilia şi Ecuador. E de culoare galbenă, iar gustul oferă o combinaţie extrem de reuşită între portocală, măr şi prune. Se poate mânca cu totul, nu necesită curăţarea cojii, iar pomul nu creşte mai mult de 6 metri. Tocmai de aceea mulţi spun că poate fi adaptat în apartament. Carambola este bogat în antioxidanţi şi vitamina C, cu un conţinut foarte scăzut de zahăr şi sodiu şi poate lupta cu succes împotriva E.coli, Salmonella sau Bacillus Cereus, bacterii care au rezistenţă foarte mare la antibiotice.

Feliile tăiate din Carambola au formă de stea şi sunt folosite mai ales în ornarea salatelor sau în decorarea unor cocktail-uri.

TV Travel: Goji, fructul din Tibet care ajută oamenii să trăiască peste 100 de ani

Guarana, fructul din Brazilia care înlocuieşte cafeaua

Fructul este mic şi are culoarea roşu-aprins. I se mai spune şi fructul tinereţii, datorită efectului energizant pe care îl produce după ce e consumat. Când este copt se desface, lăsând la vedere seminţele negre cuibărite într-o carcasă albă. Seminţele se prăjesc, apoi se afumă şi se lasă aşa timp de câteva luni, după care se transformă într-o pulbere utilizată la fabricarea unor siropuri ce conţin o substanţă asemănătoare cofeinei, numită guaranină. Brazilienii beau acest sirop pe post de afrodisiac, fiind în acelaşi timp un tonic excelent pentru îndepărtarea stării avansate de oboseală. Guarana poate înlocui la fel de bine şi Coca-Cola, sau alt gen de băuturi sintetice ce conţin cofeină. Concentraţia de guaranină din acest fruct este de 3,5 ori mai mare decât cea din arbustul de cafea, care reuşeşte să stimuleze simţurile şi să revitalizeze organismul.

TV Travel: Gâc, fructul ce conţine cei mai mulţi antioxidanţi care ajută la detoxifierea organismului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter