Sfaturi pentru o cură de slăbire reuşită

De Libertatea pentru femei, pe

Pentru o greutate normală, sănătate maximă şi o viaţa cât mai lunga, specialistul portughez în nutriţie dr. Miguel Casimiro are câteva sfaturi pe care le poţi urma. Iată recomandările acestuia pentru o cură de slăbire eficientă.
Toţi cunoastem zicala „Suntem ceea ce mâncam”, dar pentru asta trebuie sa stim ce anume mâncam cu adevarat. Problemele reale ale societaţii în care traim sunt în momentul de faţa obezitatea, diabetul si sindromul metabolic. Si cum foarte multe diete se bazeaza pe consumul de proteine, exista numeroase întrebari referitoare la infl uenţa pe care o poate avea nivelul mare de proteine în alimentaţie. „Ne este benefic, în general, inclusiv pentru prevenţia osteoporozei„, spune dr. Miguel Casimiro. „Daca în meniul pe care îl ai deja, adaugi mai multe proteine si ai o dieta corespunzatoare care sa conţina multe legume si fructe, nu vei avea probleme cu osteoporoza chiar si în cazul în care nu esti consumatoare de lapte„, explica specialistul.

Cantitatea de proteine indicată în cura de slăbire 200-300 g/zi

După vârsta de 25 de ani, masa musculară începe să scadă şi e favorizată depunerea grăsimii. Iar dacă continuăm să consumăm cantitatea de carbohidraţi (mai ales dulciuri şi făinoase) pe care o avem de obicei în alimentaţie, atunci ne vom îngrăşa. Proteinele au din nou o importanţă semnificativă, fiind recomandat consumul lor, însă cum deocamdată, în urma studiilor realizate, nu a fost stabilită o pondere maximă permisă, nutriţionistul recomandă în dietă „un maximum de 30% proteine, 55-60% carbohidraţi şi 5-10% lipide. Este ideal să avem o dietă care să conţină 25% proteine. De exemplu, poţi mânca două porţii de friptură (câte una la o masă principală) de 100-150 g de carne de pui, de vită, de peşte, chiar şi de porc sau echivalentul în ouă. Proteinele din vegetale, cele din boabe de migdale, de năut, sunt şi ele foarte importante, la fel ca şi brânza. Fiecare îşi poate alcătui masa în funcţie de preferinţe”, detaliază dr. Casimiro.

Cel mai bun lapte pentru cura de slăbire

Laptele din comerţ, atât cel de vacă, cât şi cel de soia, conţine proteine, dar medicul are o altă opţiune. Din punctul său de vedere „cel mai bun lapte este cel obţinut din orez şi din migdale. Nu au întocmai acelaşi gust şi aceeaşi consistenţă, dar reprezintă cele mai bune opţiuni din punctul meu de vedere”, consideră acesta.

Desert fara kilograme în plus

Pare foarte greu de crezut, dar exista o cale prin care sa ne bucuram de gustul desertului preferat fara sa ne îngrasam. Din ce spune Miguel Casimiro, „îngheţata este ideal sa fi e consumata dupa ce de punem efortfizic. Si prajiturile sau alte dulciuri pot fi mâncate fara sa ne îngrasam, daca menţinem un echilibru între ceea ce mâncam si miscarea pe care o facem zilnic„.

Meniul potrivit în cura de slăbire

Majoritatea nutriţioniştilor recomandă să avem cel puţin 5 mese principale pe zi. Este aceasta o regulă fixă a alimentaţiei sănătoase? Specialistul portughez spune: „Nu contează neapărat câte mese avem, cât contează ce alimente conţin. De asemenea, din studiile realizate până în prezent, s-a constatat că dietele hipocalorice te ajută să trăieşti mai mult. Asta se întâmplă în Japonia, în China şi în alte ţări unde oamenii au meniuri cu un conţinut caloric scăzut, dar şi mulţi antioxidanţi„. Printre produsele cu un conţinut mare de antioxidanţi se numără: cerealele integrale, ardeiul gras, broccoli, roşiile, spanacul, citricele, fructele de pădure, goji, nucile, dar şi cafeaua sau ceaiul. Dr. Miguel Casimiro Medic specialist în nutriţie sportivă, consultant al atleţilor de talie olimpică.
Tu ce sfaturi cunoşti pentru o cură de slăbire reuşită?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter