Dieta cu glucide: Cum să slăbeşti 2 kilograme pe săptămână

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Marți, 06 aprilie 2021, 15:32

JOI

Mic-dejun: 100 g căpşuni se zdrobesc cu furculiţa şi se amestecă cu 100 g brânză de vaci până se obţine o spumă cât mai fină; 1 cană de lapte.
Gustare: 2 pesmeţi (sau 1 felie pâine neagră pră-jită) cu 1 triunghi de brânză topită.
Prânz: Muşchi de porc la grătar cu garnitură de legume de sezon (dovlecei, conopidă, varză nouă, fasole verde) şi salată de roşii.
Gustare: 50 g miez de nucă.
Cină: Rasol de vită cu hrean, 1 felie pâine prăjită, 1 cană de lapte şi o felie pepene galben.

VINERI

Mic dejun: Bate cu telul sau amestecă cu mixerul 1 iaurt mic, 1 banană coaptă, 125 ml lapte şi bea acest delicios „shake” lângă 1 chiflă (50 g) prăjită, unsă cu unt.
Gustare: 2 pesmeţi sau 1 felie pâine neagră prăjită, 50 g caş dulce.
Prânz: 1 pulpă de pui la cuptor, cu salată asortată de vară (salată verde, roşii, castraveţi, ridichi, ceapă verde, verdeaţă), 1 portocală.
Gustare: 1 măr
Cină: 2 crenvurşti mici cu muştar şi salată de orez cu legume (preparată ca miercuri), 100 g căpşuni.

SÂMBĂTĂ

Mic dejun: omletă cu şuncă (2 ouă, 1 felie şuncă Praga tăiată bucăţele,
2 fire de ceapă verde tocate, 1 linguriţă muştar, 2 linguri lapte) cu salată din 2 roşii, 1 felie de pâine neagră, 1 portocală.
Gustare: 1 iaurt mic.
Prânz: vrăbioară de vită la grătar cu cimbru şi garnitură de ciuperci sotate în 1 linguriţă de unt.
Gustare: 1 baton cereale sau 50 g fulgi de porumb.
Cină: Ardei umpluţi cu cremă de brânză dulce şi mărar, salată de castraveţi cu usturoi verde, 1 cană de lapte.

DUMINICĂ

Mic-dejun: 2 felii muşchi file, 1 felie pâine neagră prăjită unsă cu unt, 1 cană de lapte.
Gustare: 1 felie de pepene galben.
Prânz: Taie bucăţele mici 100 g pulpă macră de porc, 100 g piept de pui, 100 g vrăbioară de vită, căleşte-le în 2 linguriţe de ulei, adaugă 1 ardei gras roşu şi 1 ardei iute curăţat de seminţe, tocate mărunt, 3-4 căţei de usturoi, stinge totul cu 1 pahar de vin îndoit cu apă şi lasă să fiarbă. Când carnea e fiartă, adaugă 3 roşii date pe răzătoare, potriveşte la gust cu sare, piper, dafin şi serveşte totul fierbinte, cu mămăligă caldă.
Gustare: 100 g căpşuni.
Cină: Cod la cuptor cu lămâie şi garnitură de fasole verde (opărită şi sotată 3 minute într-o jumătate de linguriţă de unt) şi verdeaţă proaspătă; 1 cană de lapte.
Tu ai încerca dieta cu glucide?

Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter