Dieta cu glucide: Cum să slăbeşti 2 kilograme pe săptămână

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Marți, 06 aprilie 2021, 15:32

Glucidele sau carbohidraţii sunt izgonite din multe cure de slăbire renumite. Iată cum poţi să slăbeşti rapid cu dieta cu glucide, până la 2 kg pe săptămână.
Medicii spun însă că ele sunt absolut necesare pentru o alimentaţie sănătoasă. Totul este să le combini potrivit şi, desigur, să păstrezi o măsură în toate.
Cele mai valoroase glucide se găsesc în pâine, paste făinoase, fructe şi legume, dar şi în unele produse lactate. Descompunerea acestora în procesul de digestie eliberează lent zaharurile, menţinând un nivel constant al glicemiei. Aceasta înseamnă că te saturi mai repede şi ţi se face foame mai greu. Dacă nu mănânci o cantitate suficientă de carbohidraţi o perioadă mai îndelungată, poţi avea stări de oboseală şi slăbiciune. Meniul pe care ţi-l propunem este conceput ca să limiteze cantitatea de glucide consumată zilnic la mai puţin de 120 g pe zi, o valoare care nu îţi pune în pericol sănătatea. E sigur, echilibrat şi uşor de urmat.

LUNI

Mic dejun: 4 linguri fulgi de ovăz cu 150 ml lapte, 1 lingură seminţe floarea soarelui decojite, 1 lingură stafide, 1 linguriţă miere.
Gustare: 1 felie pâine prăjită, 1 felie caş dulce, 1 piersică.
Prânz: sarmale din piept de pui în foi de viţă şi iaurt.
Gustare: 3 linguri seminţe de dovleac decojite.
Cină: 1 conservă de fulgi de ton în apă, scursă, se amestecă cu 1 lingură maioneză light, 2 fire ceapă verde tocată, 1/2 ardei gras tăiat fâşii, 1 morcov mic ras, sare, piper, zeamă de lămâie. Se mănâncă salata de ton cu 1 lipie arăbească sau 1 felie pâine neagră prăjită, iar ca desert, 1 mandarină (portocală).

MARŢI

Mic dejun: 1 felie pâine prăjită unsă cu puţin unt şi 1/2 linguriţă miere,
1 cană lapte dulce.
Gustare: 1 banană.
Prânz: Se scoate pieliţa şi se dezosează un piept de pui, se taie fâşii subţiri şi se călesc în 1 linguriţă ulei, se adaugă 2 căţei de usturoi tocaţi, 1 ardei gras tăiat bucăţele mici, 2 roşii date pe răzătoare, sare, piper,1 foaie de dafin, cimbru şi un praf de ienibahar. Se stinge totul cu un pahar de vin alb îndoit cu apă şi se fierbe acoperit circa 25 minute. Se serveşte caldă, cu salată de varză nouă cu mărar proaspăt.
Gustare: 1 piersică.
Cină: Salată de limbă cu maioneză light, mărar, usturoi şi castravete acru, care se mănâncă cu 1 lipie arăbească sau 1 felie pâine neagră prăjită; 1 cană de lapte bătut.

MIERCURI

Mic dejun: 1 cană de lapte cu 5 linguri fulgi de ovăz, 1 grepfrut.
Gustare: 30 g arahide sau caju.
Prânz: Se fierbe în multă apă o ceaşcă (100 g) de orez, se strecoară, se scurge şi se amestecă cu 1 ardei gras, 1 castravete, 2 roşii tăiate bucăţele, o lingură de măsline rondele, 1 lingură de arahide prăjite, 1 legătură de pătrunjel verde tocat, 1 lingură ulei, sare, piper şi câteva picături de oţet.
Gustare: 1 iaurt mic, 100 g căpşuni.
Cină: Cod la grătar cu garnitură de spanac opărit şi asezonat cu verdeaţă, usturoi verde şi lămâie, 1 cană de lapte dulce.
Citeşte mai departe şi vezi cum să slăbeşti cu glucide, pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter