Dietă: De ce te slăbesc salatele

De Diana Zagrean, pe

Salată „uşoară”

Ingrediente

►5-6 mere ionatan
►o varză roșie
►o ceapă roșie
►10 g chimen
►200 g brânză feta
►3-4 lingurițe ulei de măsline
►2 lingurițe oțet de mere
►2 lingurițe oțet balsamic
►sare
►piper alb și negru
►o pâine pentru crutoane
►o linguriţă miere
►20 g unt
►50 ml vin
►3-4 căţei usturoi
►2-3 frunze pătrunjel verde
1. Pentru început, se pregătesc crutoanele. Se feliază pâinea, se taie apoi cubulețe. Se topește untul și se amestecă cu mierea. Se curăță și se pisează usturoiul. Toate ingredientele se amestecă bine. Se condimentează cu sare și se pun peste crutoane. Se lasă la foc mediu să se usuce.
2. Separat, se prepară sosul. Se pun într-un bol, uleiul, oțetul de mere, oțetul balsamic, sarea, piperul și chimenul. Se amestecă bine și se lasă la temperatura camerei.
3. Între timp, se pregătesc ingredientele pentru salată. Se spală merele, se șterg, se feliază și se curăță de sâmburi. Se curăţă și se spală ceapa roșie și se taie fâșiuțe. Varza roșie se taie fideluță şi se freacă cu puțină sare, ca să se înmoaie.
4. Toate ingredientele se pun într-un bol și se prepară cu sosul. Se adaugă brânza feta tăiată cubulețe și, la sfârșit, se adaugă crutoanele aromate. Salata de mere se servește ornată cu frunzulițe proaspete de pătrunjel verde.
 

Crudităţi cu şalău

Ingrediente

►400 g file de şalău
►o salată verde
►2 legături ridichi
►3 fire ceapă verde
►1-2 castraveţi
►2 -3 roşii
►sare
►piper alb
►ulei de măsline
►oţet balsamic
►zeama de la o lămâie
1. Se spală bucăţile de şalău în câteva ape, apoi se pun în apă cu sare şi se lasă să fiarbă aproximativ 30 de minute. După ce au fiert, se scot în sită şi se lasă să se răcească.
2. Separat, se curăţă salata, ridichile, ceapa, castraveţii şi roşiile. Se spală în câteva ape şi se lasă să se scurgă.
3. Şalăul se desface bucăţi mici, se rup frunzele de salată, se taie ridichile şi ceapa, roşiile şi castraveţii şi se pun într-un bol. Se amestecă uşor să nu se înmoaie.
4. Într-un bol, se prepară sosul din zeama de lămâie, oţetul aromatic, uleiul de măsline, sarea şi piperul. Sosul se toarnă în salată şi se serveşte cu crutoane coapte cu aromă de usturoi.
 

Salată asortată cu legume

► Ingrediente

► 400 g fasole păstăi verde sau galbenă
► 4 cartofi cu coajă roșie
► 4 roșii
► o salată verde
► 4 covrigi uscați
► o legătură pătrunjel verde
► 2-3 căței usturoi
► ulei de măsline
► oțet balsamic
► sare
► piper
► 2-3 linguri muștar cu hrean
► Preparare:
1. Fasolea şi cartofii se spală și se pun să fiarbă în apă cu sare, în oale separate. După ce au fiert, se scot, se cojesc și se taie feliuțe.
2. Se pun împreună cu fasolea fiartă și se amestecă cu roșiile feliuțe și cu salata ruptă.
3. Se amestecă uleiul cu oțetul, cu sare, piper, usturoi măcinat și muștar. Se pasează cu blenderul și se obține un sos gros, care se toarnă peste legume, se adaugă pătrunjelul tăiat şi se amestecă. Se adaugă covrigii sfărâmați și se servește la aperitiv sau garnitură.

Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter