Dietă: De ce te slăbesc salatele

De Diana Zagrean, pe

Toată lumea ştie că dacă vrei să slăbeşti trebuie să o laşi mai moale cu ceafa de porc şi să treci pe salate şi apă plată cu lămâie. Hai să aflăm împreună de ce te slăbesc salatele şi de ce sunt foarte utile în caz de dietă.
Salatele înseamnă legume, ulei de măsline, oţet de mere, zeamă de lămâie, toate aceste ingrediente sunt sănătoase şi te ajută să slăbeşti.

Salatele conţin multe fibre şi antioxidanţi esenţiali

Fibrele din verdeţuri şi legume în general dau o senzaţie de saţietate preţuită în curele de slăbire. Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, fără să te înfometezi, ai nevoie de fibre, care să te facă să te simţi sătulă şi să îţi aducă şi alte beneficii.
Salatele mustesc de antioxidanţi vegetali, care luptă cu cele mai răspândite boli ale vieţii moderne: cancerul şi bolile cardiovasculare, dar te protejează şi împotriva bolilor autoimune sau alergiilor.

Salatele conţin multe vitamine şi minerale

Majoritatea legumelor din salatele recomandate în diete se consumă crude, ceea ce le păstrează conţinutul de vitamine şi minerale esenţiale intact.
Vitamina C, complexul B, vitamina E, provitamina A, acid folic, dar şi vitamine şi minerale mai greu de obţinut din alimentaţie, cum ar fi mangan, fosfor, molibden, etc.

Salatele conţin multă apă şi puţini carbohidraţi

Majoritatea legumelor din salatele recomandate în diete fac parte din grupe de alimente sărace în carbohidraţi, care îngraşă şi bogate în apă. Castraveţii, roşiile, ridichile sau morcovii, ţelina şi merele aduc un aport de hidratare absolut binevenit în organism.

Salatele conţin puţine grăsimi şi alea sănătoase

Uleiul de măsline e bun natural, fără nicio prelucrare, proaspăt stors, plin de vitamine şi polifenoli antioxidanţi. E mai puţin sensibil la tratamente termice, pentru că nu este la fel de nesaturat ca anteriorul. Cel mai bun ulei de măsline este cel extravirgin, obţinut prin presare la rece, pentru că păstrează nemodificat tot ce este în măslină. Sigur, există şi ulei de măsline „di sansa di oliva”, obţinut prin extragere din turta de măsline, sau rafinat, dar cel extravirgin este de preferat.
Citeşte mai departe şi vezi ce salate delicioase poţi să prepari în timp record, ca să slăbeşti inteligent şi fără să-ţi lipseşti organismul de vitamine şi fibre, pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter