Dietă: Ce să mănânci ca să scapi de acnee

De Diana Zagrean, pe

Se spune că eşti ceea ce mănânci, dar nu trebuie să exagerezi cu superstiţiile. Este absurd să renunţi la ciocolată sau să nu mai pui gura pe pizza doar pentru că îţi provoacă acnee. Aşa cum unele alimente îţi agravează iritaţiile pielii, există câteva care te ajută în combaterea lor. Iată ce să mănânci ca să scapi de acnee.
Omega 3
Acizii esenţiali Omega 3 fac minuni pentru piele, reducând inflamaţia şi menţinând acneea sub control. Mănâncă două porţii de peşte gras: somon, macrou sau sardine pe săptămână.
Beta caroten
Alimentele precum morcovii, pepenele galben sau alte fructe şi legume roşii şi portocalii conţin mult beta caroten. Acesta se transformă în vitamina A în interiorul organismului, care, împreună cu seleniul din cereale, nuci braziliene sau ceapă, luptă intens cu bacteriile provocatoare de acnee.
Dietă: Ce să mănânci ca să scapi de acnee
Multă apă
Introducerea în organism a alimentelor cu o mare cantitate de apă, cum ar fi pepene verde, castraveţi, pătrunjel sau varză ajută în lupta contra coşurilor.Apa din ele elimină toxinele şi astfel ai o piele mai strălucitoare.
Dietă: Ce să mănânci ca să scapi de acnee
Vitamina E şi zinc
Migdalele, frunzele de salată, ouăle, dar şi bananele sau nucile conţin vitamina E, zinc şi magneziu, toate ideale pentru o piele frumoasă, fără imprefecţiuni. Vitamina E este un puternic antioxidant, care ajută la vindecarea cicatricilor şi petelor care rămân în urma coşurilor. Magneziul ajută organismul să echilibreze cantitatea de hormoni pe care o produce şi astfel, riscul să dezvolţi acnee scade.
Dietă: Ce să mănânci ca să scapi de acnee
Fără alb
Toate alimentele albe agravează acneea: pâinea albă, orezul, făina rafinată, cartofii prăjiţi şi majoritatea cremelor dulci. Zaharurile din aceste alimente albe duc la creşterea cantităţii de insulină produsă, ceea ce creşte riscul de acnee.
Foto: Shutterstock

Indiciul de astăzi, 21 iulie este: CHIRURGIE

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter