De ce Klaus Iohannis, Nelu Tătaru și Raed Arafat nu s-au vaccinat primii împotriva COVID-19

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 05 ianuarie 2021, 20:27

În România, campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început de la sfârșitul lunii decembrie a anului 2020, iar până în prezent au fost vaccinate peste 13.200 de persoane. Cu toate acestea, printre cei care au primit vaccinul nu s-au numărat liderii politici și cei responsabili cu sănătatea publică – președintele României, premierul, ministrul Sănătății, șeful DSU sau șeful campaniei de vaccinare -, așa cum s-a întâmplat în alte state.

Ioana Stăncel, expert în politici de sănătate publică, a explicat, la Digi24, de ce cei care ne conduc nu au primit încă vaccinul.

Citește gratuit ediția de ianuarie a revistei Unica. O găsești AICI

„Dacă s-ar fi vaccinat, am fi spus că au trecut înaintea listei deja făcute și înaintea priorităților deja stabilite. Pentru că nu s-a explicat de la început că pentru acești lideri, care conduc țara, care ne asigură siguranța națională, vaccinarea este o problemă de securitate națională. Acești lideri ar fi trebuit să facă parte din primele cohorte vaccinabile, nu numai prin puterea exemplului, ci și pentru starea dânșilor de sănătate, în așa fel încât, dacă avem o altă urgență suprapusă peste această pandemie, dânșii să poată guverna țara, să ne poată asigura traversarea unei alte crize”, a explicat Ioana Stăncel.

Ioana Stăncel este de părere că vaccinarea liderilor ar fi avut o influență pozitivă în rândul populației.

Citeşte şi: Ce spune Raed Arafat despre persoanele care vor refuza vaccinul anti-COVID-19

„Așa cum avem comportamentul societal, probabil că ar crește foarte mult gradul de încredere dacă am vedea liderii că se vaccinează, dacă vom vedea liderii că vor comunica felul în care se simt, dacă au sau nu simptome sau efecte secundare și de asemenea ce-i determină pe dânșii să se vaccineze. Dar în același timp, pentru că suntem cârcotași, trebuie să aibă și dânșii încrederea că toți cei care suntem de bună-credință înțelegem că nu depășesc un rând, nu sfidează restul populației și că o fac tocmai pentru beneficiul societății, pentru beneficiul țării și pentru exemplul personal”, a adăugat Ioana Stăncel.

Foto – Facebook, Libertatea, Hepta.ro, Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter