Strugurii, fructele care te ajută să slăbeşti

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 27 octombrie 2021, 12:55

Strugurii trebuie consumaţi cu tot cu coajă dacă vrei să beneficiezi de efectele lor terapeutice. E anotimpul strugurilor! Profită şi tu de proprietăţile lor terapeutice şi nutriţionale, pentru a da un plus de vigoare organismului tău.
Începe prin a consuma cel puţin o jumătate de kilogram în fiecare zi!

Cu un conţinut ridicat de apă, aproximativ 72%, strugurii sunt recunoscuţi pentru proprietăţile lor hidratante şi diuretice, dar nu numai. Aceştia au şi un aport însemnat de vitamine şi minerale, precum: complexul de vitamine B, vitaminele A, C, K şi PP, săruri minerale de potasiu, fosfor, magneziu, fier, calciu şi siliciu. Datorită acestor calităţi, strugurii sunt de un real folos persoanelor aflate în convalescenţă, obosite sau stresate.

Cura cu struguri

Aceştia fac parte din fructele care pot fi utilizate cu succes în curele de slăbire, deoarece ajută la eliminarea excesului de substanţe toxice din organism şi datorită aportului caloric scăzut (76 de calorii la 100 g). Aşadar, dacă ţi-ai propus să dai jos din kilogramele în plus, apelează cu încredere la dieta cu struguri! Aceasta are două variante.

Timp de o lună, două zile pe săptămână consumă numai struguri (între 1-2 kilograme pe zi) şi lichide (apă plată sau ceaiuri neîndulcite din plante, 2-3 litri pe zi). A doua variantă constă în consumul exclusiv de struguri timp de două săptămâni. Pentru a putea ţine cea de-a doua variantă de dietă, ai nevoie de acordul medicului. În cazul persoanelor obeze, este chiar recomandat ca, o dată pe săptămână, să consume exclusiv struguri (între 1 şi 1,5 kilograme).

Au efect antioxidant

Substanţele aflate în seminţele de struguri conţin o serie de antioxidanţi puternici, care blochează acţiunea radicalilor  liberi. Conform studiilor, proprietăţile lor antioxidante inhibă dezvoltarea anumitor tipuri de cancer şi protejează împotriva bolilor de inimă.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter