Cum te umpli de energie în doar 5 paşi

De Diana Zagrean, pe

Te resimţi după astenia de primăvară? Nu ştii ce să faci ca să mai „furi” o oră de somn dimienaţa şi fără cafea nu te simţi fiinţa umană? Vezi cum să te umpli de energie în doar 5 paşi.

1. Stai la soare

Nu vorbim de plajă, relaxare şi vacanţă. Poţi să te expui zilnic măcar 5 minute la soare, într-o pauză de masă, sau o pauză în care colegii merg să fumeze. Soarele este necesar pentru sintetizarea vitaminei D, te scapă de depresie şi te umple de serotonină. Dacă plănuieşti să stai o zi întreagă la soare, nu uita de crema cu factor de protecţie.

2. Hidratează-te

Deshidratarea este periculoasă din multe puncte de vedere. Deşi nu a început încă perioada caniculei, corpul uman tot are nevoie de peste 2 litri de lichide pe zi pentru a funcţiona normal. Deshidratarea poate duce la eliminarea incompletă a toxinelor, care îţi dau o stare de moleşeală sau oboseală permanentă.

3. Bea ceai verde

Ceaiul verde creşte imunitatea şi nivelul de energie din corp. Ca şi cafeaua, ceaiul verde conţine cafeină, care mobilizează celulele din ţesutul adipos şi accelerează metabolismul de ardere a grăsimilor. Ceaiul verde reduce şi colesterolul şi detoxifiază organismul, ceea ce îţi dă un plus de energie.

4.  Cereale la micul dejun

Uită de orezul cu lapte şi de grişuleţul din copilărie cu dulceaţa. Ovăzul este cel mai potrivit pentru micul dejun energizant. Fulgii de ovăz sunt plini de carbohidraţi naturali (nu din zahăr sau alte substanţe chimice combinate cu mult zahăr), multe fibre, are puţine grăsimi şi destui antioxidanţi cât să consumi mai des.

5. Evită fumatul

Dacă eşti fumătoare, află că nivelul tău de energie va creşte cu mult după ce te laşi. Între 2 şi 12 săptămâni de când renunţi la ţigări, circulaţia capilară se îmbunătăţeşte, ceea ce face orice efort mai uşor de făcut. O să ai mai mult chef să te plimbi, să faci mişcare, să înoţi şi o să arăţi mult mai bine.
Sursa foto: Shutterstock
 
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter