Cum treci bebeluşul de la sân la biberon

De Lumea Femeilor, pe

Adio, dar rămân cu tine – „spune” bebe, la prima tentativă de a-l despărţi de sânul matern. Vai, vai, ce mai plânge! Cum să-i faci tranziţia către biberon mai uşoară?
Minimum şase luni, ideal un an. Atât trebuie hrănit la sân bebeluşul, ca să-i asiguri sănătatea şi dezvoltarea perfecte. Ba, unii medici recomandă alăptarea până la doi ani! Tu respectă cu sfinţenie perioada minimă, iar în ce priveşte maxima, fă cum simţi tu, ca mamă. Dar, indiferent cât amâni, tot vine ziua când trebuie să luaţi taurul de coarne.

Cu încetişorul, de la sân la biberon

Sevrajul (popular – înţărcarea) durează cam o lună. Timp în care…
►suprimi treptat „sesiunile” de alăptare la sân: teoretic, ai putea să reduci câte una pe săptămână; practic, vei ţine cont de situaţia dată: sânii tăi sunt foarte dureroşi? Mai amână puţin sevrarea – pe măsură ce bebe îi va solicita mai puţin, producţia de lapte va scădea; masea-ză-i sub duşul cald, pentru a reduce tensiunea;
► măreşte ritmul, dacă simţi că se poate: întâi anulezi „sesiunea” de supt din cursul după-amiezei, apoi pe cea din mijlocul dimineţii şi tot aşa: cea de seara, de de la prânz, de dimineaţă; toate vor ceda locul biberonului;
► biberonul şi tetina: alege un biberon adecvat vârstei lui şi o tetină cu debit mic şi cu formă cât mai asemănătoare sânului tău.
► alintă-l, vorbeşte-i! Lasă-l să sugă în ritmul lui şi, între timp, bate-l uşor pe spate: când trece la biberon, înghite mai mult aer şi se mai îneacă mai uşor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter