Experiența neplăcută de care a avut parte o femeie, în timp ce își alăpta fetița într-un restaurant

De Amelia Matei, pe
Pe 28 august 2017, Elizabeth Herzog, o femeie în vârstă de 32 din statul american Iowa, a născut prematur o fetiță. Cântărea doar 1,5 kilograme la naștere.

La cinci luni de la eveniment, fetița, pe nume Georgia, este bine, iar Elizabeth a intrat recent pentru prima dată cu fiica ei într-un restaurant. În timpul mesei, femeia a început să își alăpteze fiica așa cum o face în mod obișnuit, însă în scurt timp a fost pusă într-o ipostază umilitoare de către personalul restaurantului.

Pentru că Georia este încă fragilă, mama ei evită să îi acopere fața cu fașa.

„Eram așezată la masă și o alăptam pe Georgia, când managerul m-a bătut pe umăr și mă întreabă dacă pot să mă acopăr puțin”, povestește Elizabeth Herzog.

După incident, femeia și-a luat fiica și au plecat din restaurant. Potrivit legislației din Iowa, „o femeie își poate alăpta copilul în orice loc public în care prezența femeilor este permisă”.

Elizabeth este conștientă de stigmatul alăptării în public, dar speră că alte mame nu se vor mai simți umilite așa cum s-a simțit ea.

„Fac tot ceea ce pot și îmi dau seama că pentru unii ar putea părea un pic ciudat. Dar tot ceea ce încerc să fac este să am grijă de copilul meu”, a declarat femeia.

Kevin Caulfield, purtătorul de cuvânt al restaurantului, a declarat ulterior pentru o publicație locală că se investighează afirmațiile lui Herzog și că se vor lua măsuri pentru a se asigura că legislația statului Iowa este respectată îndeaproape.

Elizabeth Herzog a dezvăluit, printr-o postare pe Facebook, faptul că personalul restaurantului i-a cerut scuze și că s-a oferit să plătească o masă pentru întreaga ei familie.

Citește și – Alăptarea în public are nevoie de o lege. Scrisoare deschisă de la primul om care a făcut această propunere

Citește și – 5 vedete care promovează alăptarea în public

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter