Ce părere are Adelina Pestrițu despre alăptarea în public și depresia postnatală

De Mădălina Manole, pe
Adelina Pestrițu a vorbit despre două subiecte destul de controversate și fierbinți ale momentului, și anume alăptarea în public și depresia postnatală.

Adelina Pestrițu a devenit mămică pentru prima oară la începutul lunii august, atunci când a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă pe care o va boteza Zenaida Maria. Micuța este rodul  iubirii sale cu Victor Știblea, partenerul său de viață, cu care are o relație de doi ani. Adelina Pestrițu a vorbit pe  blogul său despre problemele pe care le-a întâmpinat, atât în timpul nașterii, cât și după ce a născut: „Comentariile negative mă întristează puțin, pentru că oamenii își formează niște prejudecăți și au niște standarde pe care, dacă eu nu le ating, ei se comportă de parcă ar fi greșit. Aș vrea ca oamenii să înțeleagă că, o mamă, își îngrijește puiul așa cum crede ea că este cel mai bine. Primesc tot felul de comentarii, alăptezi, nu alăptezi, ai născut prin cezariană, nu natural. Ei bine, dacă este un lucru pe care sunt înrăită, acesta este! Poate nu te ține bazinul să naști natural, poate starea ta de sănătate nu este îndeajuns de bună, poate copilul este poziționat într-un mod nefavorabil. Doctorul tău este cel care te va sfătui cel mai bine astfel ca și tu, și copilul tău să treceți cu bine peste acest moment.

Adelina Pestritu si fiica sa, Zenaida Maria

În aceeași idee, mi se pare o prostie ca oamenii să certe mamele că nu își alăptează copiii, poate nu au lapte, poate nu pot să suporte durerile. Eu am decis să nu vorbesc public despre aceste subiecte și deciziile pe care le iau, pentru că ele aparțin fiecărei mame. Nu am dreptul să le spun mămicilor cum să își crească și hrănească copiii. Ele sunt cele care știu cel mai bine ce trebuie să facă. M-ați întrebat de foarte multe ori dacă am suferit de depresie post-natală și, dacă da, cum am reușit să trec prin asta. Vă mărturisesc că este un subiect la auzul căruia mi se face pielea de găină. Din punctul meu de vedere, acum descopăr și cunosc tot felul de stări. Nu am descoperit focul, nu sunt în măsură să dau sfaturi. Singurul lucru pe care aș putea să îl recomand mămicilor este să aibă în continuare grijă de ele”, – a scris Adelina Pestrițu pe blogul sau personal.

Citește și – Ștefan Bănică, despre relația cu băiatul său: ”Sunt un tip exigent cu fiul meu”

Citește și – Misha a vorbit pentru prima oară despre divorțul de Connect-R

Sursă foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter