Laura Cosoi, 6 sfaturi despre alimentația din timpul alăptării

De Mădălina Manole, pe
Laura Cosoi a devenit, la începutul lunii iunie a acestui an, mămica unei fetițe pe care, alături de soțul său, Cosmin Curticăpean, a decis să o boteze cu numele Rita.

Laura Cosoi alăptează în prezent, prin urmare este la curent cu toate noutățile legate de acest subiect, astfel că, la insistența fanilor și a prietenilor virtuali, proaspăta mămică a decis să ofere câteva sfaturi despre alăptare și, totodată, să-și descrie propria experiență: „În ultima vreme, foarte multă lume m-a întrebat care este alimentația corectă a mamei în timpul alăptării. Eu nu sunt specialist în domeniu, nici Mafalda să știu ce este mai bine pentru fiecare mama în parte și pentru copilul ei. Pot vorbi doar din propria mea experiență alături de Rita. Consider că fiecare mama este unică și la fel bebelușul ei. Pot însă să-ți ofer câteva tipsuri referitoare la modul cum procedez eu cu fetiță mea. Dacă vei consideră că sunt potrivite și pentru ține și îți vor fi de folos ar fi o mare bucurie pentru mine. În primul rând vreau să-ți spun că nu am primit niciun fel de interdicție alimentară de la neonatolog, pediatru sau consultantul în lactatie. Iau în continuare schinduf, o plantă care, pe lângă faptul că sporește cantitatea de lapte, ajută și la menținerea sănătății mamei. În rest, mănânc ce mi-a făcut bine și înainte, cu unele mici corecții. Iată-le!

Laura Cosoi alapteaza

1. Beau multă apă, pentru că alăptarea deshidratează. Sunt necesari minimum 3 litri de apă pe zi pentru a evita probleme legate de deshidratare. Bineînțeles, beau apă plata – nu băuturi carbogazoase.

2.Nu mănânc sărat, pentru că asta ar însemna că organismul meu să rețînă în țesuturi cantitatea de apă pe care o beau.

3.Nu mănânc picant, pentru că lucrul acesta ar putea să o deranjeze pe Rita, în sensul că laptele și-ar putea schimbă gustul. Dacă ei îi place laptele așa cum e acum, mă gândesc că ar fi înțelept să nu schimb „rețeta’.

4.Nu mănânc alimente care balonează. Lucrul acesta ne-ar face rău și mie și fetiței. Așadar, în această perioada, nu mănânc fasole boabe, mazăre, varză, soia sau linte.

5.Mănânc legume și fructe cât simt nevoia. Prefer legumele și fructele proaspete, de sezon, cât mai variate și consum atâtea câte îmi pică bine.

6.Beau puțină cafea, după ce alaptez, dimineață. Însă am grijă că după aceea să beau și o cantitate mare de apă” – a scris Laura Cosoi pe blogul său personal.

Citește și – Andreea și Cabral au aflat sexul bebelușului

Citește și – Mihai Găinușă, atac dur la adresa Mihaelei Rădulescu: “Nu se mai poate așeza pe scaun de la cusături”

Sursă foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter