Ciupercile ţin cancerul la distanţă!

De Avantaje.ro, pe

Ciupercile crude conţin proteine digerabile, toţi aminoacizii esenţiali, vitamine (provitamina D2 si vitamina B), minerale precum potasiu şi cantităţi foarte mici de sodiu, grăsimi saturate şi calorii.
Ciupercile au facut parte din hrana omului inca din cele mai vechi timpuri, la inceput in stare proaspata si dupa descoperirea focului si coapte sau fierte.
Fiind singurul aliment de origine vegetala ce contine vitamina D, ciupercile sunt importante in alimentatia vegetarienilor, a persoanelor care prezinta intoleranta la lactoza si in tratamentul ostoporozei.
Ciupercile Agaricus spp. (bisporus si edulis), prin continutul lor in vitamine si saruri minerale, sunt considerate energizante si mineralizante, recomandate in perioada de convalescenta. Unii nutritionisti mentioneaza ca aceste ciuperci au si virtuti antialergice.
Ciupercile contin: apa in proportie de 82-92%, substante minerale, diferite zaharuri, subtante proteice, grasimi, vitamina A, B1, B2 si D; acizi organici.
Ele constituie un aliment complet cu o valoarea nutitiva redusa, la care se mai adauga si aroma lor care le confera calitati apetisante apreciabile.
Vezi mai multe despre beneficiile ciupercilor pe avantaje.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter