Cum alegi corect alimentele eco pentru un stil de viață sănătos? Diferența dintre eco, bio și 100% natural

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 16 aprilie 2018, 16:32
Din ce în ce mai mulți români au ajuns în punctul în care nu își mai doresc să consume produse pline de aditivi alimentari. Din acest motiv, alimentele eco au luat un avânt surprinzător, în detrimentul celor procesate. În acest articol veți descoperi care sunt cele mai bune produse bio, cum le alegi corect de pe rafturile magazinelor și ce efect are consumul acestora asupra organismului nostru.

În cazul în care vreți să adoptați un stil de viață sănătos, trebuie să știți faptul că diversitatea este una mare și puteți găsi cu ușurință leguminoase, paste, dulciuri, lapte și condimente, toate bio.

Care este diferența între un aliment eco, unul bio sau unul 100% natural?

Produsele ecologice sau bio sunt acele alimente realizate fără adăugarea de substanțe chimice, precum pesticide, fertilizatori, antibiotice sau altele.

În plus, ele trebuie să fie plantate pe un teren pe care nu au fost folosite substanțe chimice cu mai mulți ani înainte de începerea producției. Aceste produse trebuie realizate în conformitate cu legea și trebuie certificate de un organism autorizat.

Citește și: 7 cărți de diete pentru slăbit dacă vrei un corp de invidiat în această vară

Așadar, între termenii „eco” și „bio” nu există o diferență. Ambele reprezintă același lucru, numai că „eco” este folosit cu precădere în Germania și „bio” în Italia. În schimb, dacă pe o etichetă găsiți sintagma „100% natural„, acest lucru nu oferă garanția că produsul nu conține aditivi sau coloranți.

Cum recunoașteți alimentele eco?

Alimentele ecologice se vând fie în magazine specializate online, fie în mari centre comerciale, la raioanele de produse bio. Dacă pe eticheta produsului, apar termenii „bio„, „eco” sau „natural„, nu înseamnă că acestea chiar sunt așa. Nu vă lăsați înșelați! Alimentele care sunt cu adevărat 100% bio sau naturale sunt cele care au sigla ecologică a Uniunii Europene (UE) pe ambalaj.

Alimente eco-sigla agriculturii organice UE

Alimente eco – Sigla agriculturii organice UE

Această siglă vă arată faptul că produsul este în conformitate cu normele UE cu privire la mediu și că au fost efectuate controale periodice pentru a vedea dacă legislația este respectată de către fermieri.

Cele mai bune alimente eco: leguminoase și fructe uscate

Leguminoasele și fructele uscate reprezintă o sursă importantă de proteine vegetale, dar și de vitamine, minerale și fibre.

Lintea roșie, spre exemplu este un aliment ecologic, care conține o cantitate mare de proteine și de fier. Poate fi consumată alături de cereale, fiind un bun înlocuitor al proteinelor de origine animală.

Lintea este extrem de benefică organismului deoarece încetinește procesul de îmbătrânire celulară.

Alimente eco-linte roșie eco

Vreți să adoptați un stil de viață sănătos? Alege alimente eco. Poți cumpăra linte roșie de aici.

La capitolul fructe uscate, puteți alege dintr-o gamă largă, cum ar fi smochine, curmale, stafide bio sau goji, care vă vor asigura nivelul optim de fier, calciu și fosfor.

Alimente eco-curmale uscate bio fără sâmburi

Cu alimente eco, organismul vostru va fi mai sănătos. Comandă online curmale de aici.

Spre exemplu, curmalele reprezintă un bun adjuvant pentru digestie. Aceste fructe uscate, 100% bio, pot fi consumate ca atare sau pot fi adăugate în deserturi și prăjituri.

Dulciurile bio, printre cele mai gustoase alimente eco

Nu poți renunța la dulciuri? Nu este nicio problemă. Există pentru tine dulciuri eco, care oferă organismului energia necesară, dar sunt și sățioase în același timp.

Noi vă recomandăm să încercați biscuiții cu merișor, fără zahăr. Aceștia conțin fibre, vitamine, acizi grași și antioxidanți, ingrediente ce previn apariția infecțiilor tractului urinar.

Alimente eco-biscuiți cu merișor fără zahăr eco

Dulciurile pot fi și ele bio. Alege alimente eco pentru familia ta. Biscuiții sunt disponibili aici.

Îndulciți cu sirop de grâu și sirop de orez, acești biscuiți pot fi consumați atât la micul dejun, cât și ca gustare între mese.

Pastele bio, sursă sănătoasă de fibre

O altă categorie de alimente ecologice care trebuie consumate pentru a avea o viață sănătoasă este reprezentată de paste.

Pastele din imagine sunt realizate din făină organică de Konjac și din fibre de ovăz. Sărace în calorii, aceste produse nu conțin gluten, grâu, grăsimi și zahăr.

alimente eco. pastele eco sunt o sursă bună de fibre

Îți recomandăm paste eco fără gluten, pe care le poți comanda de aici. Caută și alte alimente bio.

Dacă v-ați decis să vă schimbați stilul de viață, acum este momentul. Alegeți cele mai bune alimente eco pentru familiile voastre și veți beneficia de doza zilnică necesară de vitamine, proteine și minerale.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter