Ce tip de dietă ţi se potriveşte

De Unica.ro, pe

SLĂBEŞTI două kilograme!Dacă prietena ta a slăbit cu o dietă, nu te aştepta ca aceasta să funcţioneze şi la tine. De ce?
Pentru că metabolismul fiecărei persoane este diferit şi de el depinde scăderea ta în greutate. Fă următorul test şi află ce tip de organism

Ce tip de dietă trebuie să ţii?

1 Dimineaţa mănânc…
a. puţin.
b. porţii normale.
c. mult. Îmi este foame.
2 La micul dejun prefer…
a. ceva uşor, ca de exemplu legume, fulgi de porumb, iaurt.
b. ouă, pâine şi legume.
c. ceva serios, cum ar fi omleta cu şuncă ţărănească.
3 Seara aleg…
a. nimic. Nu îmi este foame.
b. o porţie normală de mâncare, atât cât să mă satur.
c. să mănânc până îmi potolesc foamea adunată peste zi.
4 Dacă sar peste vreo masă…
a. mă simt imediat obosită, slăbită şi iritată.
b. nu sunt chiar în cea mai bună formă, dar fac faţă.
c. nici nu remarc.
5 Îmi place când afară este…
a. cald şi frumos.
b. cald sau rece – nu mă interesează.
c. răcoare, deoarece nu suport temperaturile ridicate.

Evaluare

Tipul glucidelor
â–ºDacă majoritatea răspunsurilor tale sunt „a”, faci parte dintre persoanele axate pe glucide. Te hrăneşti sănătos în mod intuitiv, ai nevoie însă chiar de mai multe glucide din legume, fructe şi produse integrale.
Tipul combinat
â–ºDacă răspunsurile tale sunt majoritatea „b”, te încadrezi în categoria combinată. Ţi se potriveşte un amestec din proteine şi glucide ca să îţi păstrezi arderile la acelaşi nivel.
Tipul proteinelor
â–ºCele mai multe răspunsuri ale tale sunt „c”? Atunci proteinele reprezintă baza ta. Te hrăneşti corect, însă ai nevoie de mai multe proteine, sub forma cărnii de pasăre.

Tipul glucidelor

Prima zi
Dimineaţa: Două ouă fierte, o felie de pâine neagră şi un măr.
La prânz: 150 g peşte prăjit cu o felie de lămâie şi o salată preparată din jumătate de măr ras şi un morcov ras. Sosul pentru salată se face din două linguri de iaurt, o linguriţă de zeamă de lămâie şi puţină sare.
Seara: O salată verde cu sos. Sosul se prepară din o linguriţă de ulei de măsline, o linguriţă de oţet, o linguriţă de pătrunjel. Peste salată se rad 60 g caşcaval şi se serveşte cu o felie de pâine neagră.

A doua zi
Dimineaţa: Un măr dat pe răzătoare, amestecat cu 100 g iaurt.
La prânz: 150 g peşte se sărează, se piperează şi se prăjeşte. Peste el se stoarce o jumătate de lămâie. Se fierb 120 g cartofi în coajă, se curăţă, se taie în cubuleţe şi se condimentează cu sare, piper şi două linguriţe de oţet.
Seara: O roşie tăiată în cubuleţe se amestecă cu 50 g caşcaval şi o jumătate de ceapă, tăiată rondele. Se sărează, se piperează şi se consumă împreună cu o felie de pâine neagră.

A treia zi
Dimineaţa: O felie de pâine neagră cu 50 g piept de pui fiert şi o roşie.
La prânz: Se bat două ouă, apoi se adaugă 30 g caşcaval tăiat mărunt, se sărează şi se prăjesc într-o tigaie unsă cu margarină. Se consumă cu o felie de pâine neagră şi o roşie tăiată felii.
Seara: Se ia un dovlecel de 200 g, se taie în felii de 2,5 cm, se pune într-o tavă pe folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru 15 minute. Se lasă să se răcească, se pune într-un bol şi se amestecă cu o ceapă tăiată mărunt, un morcov ras şi 30 g orez fiert. Deasupra se toarnă un sos din 3 linguri de lapte, o lingură zeamă de lămâie, o lingură de pătrunjel mărunţit, sare şi piper.

Tipul proteinelor

Prima zi
Dimineaţa: 80 g brânză de vaci se amestecă cu 2 linguriţe de pătrunjel tăiat mărunt. Se consumă cu o felie de pâine neagră şi o jumătate de măr.
La prânz: 200 g carne de miel se prăjeşte în o lingură de ulei pe ambele părţi. Se condimentează cu cimbru, rozmarin, o linguriţă de maghiran şi două frunze de salvie, după care se dă la cuptor pentru 30-40 de minute. Separat se fierb 120 g fasole verde în puţină apă circa 10 minute şi se consumă împreună.
Seara: Un fruct de avocado se pisează, se amestecă cu 100 g iaurt, zeama de la o lămâie şi puţin usturoi pisat şi se consumă împreună cu o felie de pâine neagră.

A doua zi
Dimineaţa: O felie de pâine neagră, 70 g carne de vită fiartă şi un castravete murat.
La prânz: 100 g cartofi se taie felii şi se prăjesc în 2 linguri de ulei 5 minute, împreună cu o ceapă mărunţită. Se condimentează cu cimbru, nucşoară, sare şi piper. Se toarnă deasupra 100 ml apă şi o linguriţă de vegeta şi se lasă 10 minute să fiarbă. 200 g carne de vită, tăiată fâşii, se prăjesc 5 minute în 2 linguriţe de ulei după care se adaugă 5 linguri de pastă de tomate, sare şi piper. Se amestecă cu cartofii.
Seara: O felie de pâine neagră, 80 g caşcaval şi doi castraveciori muraţi.

A treia zi
Dimineaţa: O felie de pâine neagră, 80 g icre şi o pară.
La prânz: 200 g şalău se sărează, se piperează şi se lasă la înăbuşit 8 minute în 120 ml apă, o linguriţă de vegeta, o lingură de smântână şi două linguri de vin alb. Când este gata se stoarce peste el zeama de la jumătate de lămâie şi se presară pătrunjel. Se consumă cu o salată dintr-un măr şi un morcov date pe răzătoare. Sosul pentru salată se prepară din 3 linguri de smântână, sare, piper şi 2 linguri de seminţe de floarea soarelui.
Seara: O felie de pâine neagră, 40 g caşcaval şi un ou fiert.

Tipul combinat

Prima zi
Dimineaţa: O felie de pâine neagră, un ou fiert şi o mandarină.
La prânz: 50 g cartofi se taie în felii şi se prăjesc în 2 linguri de ulei 5 minute, împreună cu o ceapă mărunţită. Se condimentează cu cimbru, nucşoară, sare şi piper. Se toarnă deasupra 100 ml apă şi o linguriţă de vegeta şi se lasă 10 minute să fiarbă. 200 g carne de vită, tăiată fâşii, se prăjesc 5 minute în 2 linguriţe de ulei după care se adaugă 5 linguri de pastă de tomate, sare şi piper. Se amestecă cu cartofii.
Seara: O salată verde cu un sos preparat din o lingură de ulei de măsline, o linguriţă de oţet, o linguriţă de pătrunjel. Peste salată se rad 60 g caşcaval şi se serveşte cu o jumătate de felie de pâine neagră.

A doua zi    
Dimineaţa: Jumătate de avocado se taie cubuleţe şi se amestecă cu 80 g iaurt şi zeama de la o lămâie.
La prânz: 100 g peşte se sărează, se piperează şi se prăjeşte. Peste el se stoarce o jumătate de lămâie. Se fierb 120 g cartofi în coajă, se curăţă, se taie cubuleţe şi se condimentează cu sare, piper, două linguriţe de oţet şi două linguri de maioneză.
Seara: 2 felii de pâine neagră cu 30 g caşcaval şi un ou fiert.

A treia zi
Dimineaţa: O felie de pâine neagră cu 50 g carne de vită prăjită şi o roşie.
La prânz: 150 g carne de miel se prăjeşte în o lingură de ulei pe ambele părţi. Se condimentează cu cimbru, rozmarin, o linguriţă de maghiran şi două frunze de salvie, după care se dă la cuptor pentru 30-40 de minute. Separat se fierb 150 g fasole verde în puţină apă circa 10 minute şi se consumă împreună.
Seara: O roşie, 80 g caşcaval şi o felie de pâine neagră.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter