Ce nu-ţi spune nimeni despre cancer

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Luni, 22 noiembrie 2021, 11:41

Cancerul este o boală necruţătoare şi greu de înfrânt în luptă dreaptă. Cu toate astea, există mulţi supravieţuitori care încearcă să ajute oamenii ce tocmai au fost diagnosticaţi. Vezi ce nu-ţi spune nimeni despre cancer şi s-ar putea să-ţi fie util la un moment dat.

Cuprins

Cancerul nu e întotdeauna cancer

Deşi ţara noastră este pe ultimele locuri în lipsa de educaţie, sprijin şi diagnosticare la timp a unor tipuri de cancer, nu toate departamentele de oncologie din spitale sunt la fel.
În unele cazuri, mai ales când este vorba de depistarea cancerului la sân, o mamografie şi un doctor prea zelos te pot speria mai mult decât este cazul.
Uneori, o mamografie poate confunda o tumoare canceroasă agresivă cu un tip de cancer foarte puţin periculos: carcinomul ductal in situ. Acesta este un fel de cancer care apare pe canalele prin care curge laptele matern, dar nu este agresiv, se tratează aproape întotdeauna cu succes şi nu necesită chimioterapie.
Singura problemă cu acest tip de cancer este că, netratat, poate creşte riscul declanşării unui tip de cancer mai agresiv.

Chimioterapia nu înseamnă că nu mai poţi face copii

Deşi multe tipuri de tratamente pentru cancer declanşează menopauza sau distrug integritatea ovulelor din ovare, medicina modernă a găsit soluţii.
Cu informarea potrivită, un medic interesat şi puţin noroc, poţi găsi soluţii care să te scape de cancer, dar să îţi alse posibilitatea de a avea copii.
  

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter