Cancerul de sân: tratament fără chimioterapie în stadii incipiente

De Oana Dinu, pe
Cancerul de sân: tratament fără chimioterapie în stadii incipiente. Femeile care au fost diagnosticate cu această boală ar putea scăpa de această etapa.

Cancerul de sân descoperit în faze incipiente ar putea fi tratament fără chimioterapie, conform unui studiu realizat la New York de echipa de cercetători de la Centrul Albert Einstein, scrie Digi24.

Cele aproximativ 10.000 de femei cu vârsta între 18 şi 75 de ani care au participat la studiu au fost supuse unor biopsii ce analizează 21 de gene tumorale și li s-a acordat un scor între 0 și 100, cu probabilitatea ca tumora să revină peste 10 ani.

Femeilor care au primit un scor între 0 și 10 au fost supuse numai la terapie endocrină și s-a stabilit faptul că rezultatele au fost aceleași ca la pacientele care au făcut și chimioterapie.

„Dacă testul arată că au un risc scăzut de recidivă, acele femei vor primi un tratament hormonal adjuvant. Dacă, din contră, testul arată un grad ridicat de recidivă, aceste femei vor face alături de terapia endocrină şi chimioterapie”, a declarat Richard Schilsky, specialist oncologie clinică.

O femeie cu cancer de sân în stadiu avansat a fost vindecată

Judy Perkins, o femei cu cancer de sân în stadiu avansat,căreia medicii îi mai dăduseră maxim 3 ani de trăit, avea 49 de ani când a fost selectată pentru a fi tratată cu o terapie inovatoare, care a exploatat puterea sistemului ei imunitar pentru a lupta împotriva tumorilor care îi invadaseră corpul, scrie TheGuardian.

Este prima oară când un pacient cu cancer de sân în stadiu terminal a fost tratat cu succes printr-o formă de imunoterapie care utilizează propriile celule imunitare ale pacientului pentru a găsi și distruge celulele canceroase care s-au format în organism.

Perkins se lupta cu dureri cumplite înainte de terapia care i-a distrus celulele canceroase, după cum declară chiar ea: „Am avut o tumoră care apăsa un nerv și încercam să nu mă mișc deloc pentru a evita durerea din braț. Renunțasem la luptă. După ce tratamentul mi-a dizolvat majoritatea tumorilor, am fost capabilă să merg la o plimbare de 40 de mile.”

Succesul pe care această terapie l-a înregistrat în cazul lui Perkins le-a dat speranță medicilor de la Institutul Național de Cancer din Maryland, SUA, că vor putea trata mai multe paciente cu cancer de sân în stadiu avansat sau alte tipuri de cancer, cum ar fi cel ovarian sau de prostată.

Cercetătorii studiază în prezent studiile clinice la scară largă pentru a evalua cât de eficient ar putea fi tratamentul.

Citește și: 

Un preot a primit un mesaj sexy de la un necunoscut. Răspunsul lui a devenit viral pe internet

De ce fiicele ducilor de Sussex nu vor moșteni titlul nobiliar

Sursă foto: 123rf.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter