Cancerul de sân: 3 bărbaţi celebri te roagă să mergi la control

De PR, pe

Cornel Ilie, Ioan Gyuri Pascu şi Andi Vasluianu împreună cu Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer şi Liga Româna de Cancer te îndeamnă să mergi la control!
Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer şi Liga Româna de Cancer continuă în luna octombrie campania de informare “Nu am făcut destul”, cu mesajul: “Te rog, mergi la control! Când tu suferi, sufăr şi eu!”.

În acest demers, 3 nume mari ale scenei româneşti s-au alăturat campaniei pentru a transmite tuturor femeilor îndemul de a merge la control: Cornel Ilie, Ioan Gyuri Pascu şi Andi Vasluianu.

« Ne-am unit forţele pentru că împreună suntem puternici în comunicarea mesajului acestei campanii, pe care o considerăm esenţială pentru femei. Implicarea noastră este în acelaşi timp o datorie dar şi un privilegiu. Credem că fiecare bărbat din România ar trebui să se implice şi să încurajeze femeile dragi din viaţa lui să meargă la control, pentru că suntem mereu alături de ele, la bine şi la rău. Dorim să amintim astfel tuturor femeilor că această formă de cancer este perfect curabilă dacă este depistată la timp! Aşadar, dragele noastre, vă rugăm, mergeţi la control!», au declarat Andi Vasluianu, Cornel Ilie şi Ioan Gyuri Pascu.

Cancerul de sân este diferit

Anul acesta, Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer şi Liga Română de Cancer duc informarea pacientelor un pas mai departe, deoarece cancerul de sân este diferit. Cancerul la sân poate fi de două tipuri: cancer de sân HER2 pozitiv şi cancer de sân HER2 negativ.

Orice femeie care suferă de cancer de sân trebuie să solicite efectuarea testului HER2, pentru a se stabili forma de cancer de care suferă, pentru că aceste două tipuri de cancer de sân au particularitaţi diferite şi necesită tratament specific, de asemenea diferenţiat.

Studiile de specialitate arată că una din şase femei cu cancer de sân are boala HER2 pozitivă. Un cancer de sân HER2 pozitiv se dezvoltă mai repede decât alte tipuri de cancer, boala fiind mult mai agresivă. De aceea, este foarte important ca pacientele să cunoască de ce tip de cancer de sân suferă.

«Cancerul mamar reprezintă cea mai frecventă formă de cancer întâlnită la femei, cu o incidenţă în România de 7.929 cazuri noi pe an şi o mortalitate de 3.101 decese anual*. Cancerul mamar HER 2 pozitiv afectează aproximativ 1 din 6 paciente cu cancer mamar, iar tratamentul acestui tip de cancer cere atenţie specială şi îngrijire imediată, pentru că tumorile HER2 pozitive au o rată de creştere mai rapidă, iar boala este mult mai agresivă » a precizat în cadrul conferinţei de presă dl. Dr. Cătălin Costovici de la Centrul Medical de Diagnostic Tratament Ambulatoriu şi Medicină Preventivă al Academiei Române.

Calendar de examinare a sânilor

Între 20 și 39 de ani
• Autoexaminarea sânilor – o dată pe lună
• Examinare clinică – o dată la 3 ani
Între 40 și 50 de ani
• Autoexaminarea sânilor – o dată pe lună
• Examinare clinică – o dată pe an
• Mamografie – o dată la 2 ani
După 50 de ani
• Autoexaminarea sânilor – o dată pe lună
• Examinare clinică – o dată pe an
• Mamografie – o dată pe an

Pentru mai multe informaţii accesează www.invingemcancerul.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter