Boli grave fără simptome evidente. Vezi pericolele invizibile!

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Vineri, 19 iunie 2015, 15:05

Unele boli sunt mai periculoase ca altele, pentru că nu îţi dau de ştire că ceva este în neregulă cu sănătatea ta. Ştiai că există boli grave fără simptome evidente? Vezi pericolele invizibile.

HIV

Infectarea cu virusul imunodeficienţei umane (HIV) nu are de obicei simptome. Deşi unii din cei infectaţi suferă de stări asemănătoare cu cele gripale între două şi patru săptămâni de la infectare, acestea nu apar obligatoriu la oricine ia virusul.
Deşi simptomele apar târziu sau deloc, o persoană infectată cu HIV poate transmite imediat virusul mai departe prin contact sexual neprotejat sau împărţirea acelor pentru injecţii.

Tromboză venoasă profundă

Tromboza venoasă profundă începe cu un cheag de sânge format, de obicei, în picior, care poate urca prin sistemul circulator până la un organ vital, blocând curgerea sângelui.
Dacă cheagul blochează circulaţia sanguină spre plămâni, se poate ajunge la embolie pulmonară şi chiar moarte.
Uneori aceste cheaguri pot da senzaţii de durere în picioare, căldură localizată sau umflarea membrului, dar ele nu sunt mereu prezente în caz de tromboză.

Cancer pancreatic

Unul dintre tipurile de cancer cu cea mai amre mortalitate, cancerul pancreatic este teribil de periculos şi pentru că, în fazele incipiente, nu are simptome.
Icterul, durerile abdominale în partea de sus şi pierderea în greutate apar abia în stadiile avansate de cancer pancreatic.

Boala Wilson

Este o boală genetică complexă, care duce la acumularea cuprului în organism.
Simptomele bolii Wilson sunt rare şi vagi, greu de observat de cineva care nu a auzit niciodată de această afecţiune: apariţia unor inele aurii în jurul irisului, de exemplu.
Din păcate, nedescoperită şi netratată, boala Wilson face ca pacienţii să aibă uneori nevoie de transplant de ficat, provoacă tulburări neurologice şi psihiatrice.

Herpes

Deşi destul de comun, infecţia cu virus hepetic nu se manifestă întotdeauna cutanat. Adică poţi să iei herpes de la cineva sau de undeva şi să nu ştii că eşti purtător, dacă veziculele nu apar niciodată.
Există mulţi oameni care sunt purtători ai virusului, dar pentru că au o stare generală de sănătate bună, nu află niciodată că au avut herpes.
Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter