Ar trebui să facă bărbaţii zumba? De ce nu vor şi de ce e sănătos

De Diana Zagrean, pe

Specialiştii sunt intrigaţi de faptul că bărbaţii evită acest tip de exerciţii foarte eficiente. Să aflăm împreună dacă bărbaţii ar trebui să facă zumba şi de ce.

Dacă întrebi bărbaţii „ce este zumba?”, răspunsurile vor fi :

– o marcă de săruri de baie
– un stil special de Rumba
– o cântăreaţă din noul val
– o jucărie
Oricum, un lucru este clar, deşi le place să meargă la sală şi să se menţină în formă, bărbaţii încă nu prea s-au lămurit ce e cu zumba aerobics.

Ce este zumba şi de ce este un tip de aerobic foarte popular?

În spaniolă, „zumba” este termen de argou, care înseamnă „să te mişti repede şi să te distrezi”. Zumba Fitness seamănă mai mult cu un dans decât cu un program de sport, dar mişcările sunt atent alese aşa încât să arzi calorii cât mai multe şi să-ţi tonifici musculatura.
O oră de zumba înseamnă ritmuri latino de salsa, samba, cumbia, merengue şi raggaeton plus mişcări distractive şi uşor de executat. Instructorii folosesc şi muzică internaţională, alegând cele mai noi melodii care să fie pe placul cât mai multor pasionaţi de fitness.
De asemenea, fiecare dintre ei îşi crează propria coregrafie aşa încât să rezulte o activitate cardio mai mult sau mai puţin intensă, lucrând în acelaşi timp şi principalele grupe de muşchi. Conform estimărilor, într-o şedinţă de o oră poţi să arzi între 500 şi 800 de calorii, în funcţie de greutatea ta, intensitatea cu care lucrezi sau gradul de dificultate al coregrafiei.
Unii instructori pregătesc şi programe „cu rupere de ritm”, adică alternează câteva minute de exerciţii foarte intense cu minute de exerciţii relaxante.
Scopul Zumba este să transforme persoanele sedentare şi cu kilograme în plus în persoane active care fac sport de plăcere, nu de nevoie, care merg la sală fiindcă vor, nu fiindcă trebuie.

Citeşte mai departe şi vezi cum şi de ce ar trebui şi bărbaţii din România să facă zumba, pe pagina următoare!
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter