Studiu: COVID-19 ar putea afecta fertilitatea bărbaților

De Unica.ro, pe
Experții încă învață despre efectele pe care COVID-19 le are asupra organismului uman, iar un nou studiu arată că boala ar putea afecta fertilitatea bărbaților.

Nu este prima oară când oamenii de știință suspectează că noul coronavirus ar putea avea un efect devastator asupra spermatozoizilor. Cercetătorii de la Huazhong University of Science and Technology din Wuhan, China, au analizat rapoartele existente cu privire la felul în care SARS-CoV-2 ar putea interfera cu sistemul reproducător masculin.

Aceștia nu au putut spune cu certitudine că s-a observat o reducere a fertilității în cazul bărbaților vindecați de COVID-19, dar au avertizat că este bine ca experții să stea cu ochii în patru în ceea ce privește această posibilitate.

„Credem că există o nevoie urgentă de a pune sub observație pacienții cu COVID-19 de sex masculin,” microbiologul Yu Tian și biologul specializat în reproducere Li-quan Zhou subliniază în raportul cercetării lor, conform Science Alert.

Un studiu recent realizat de cercetătorii de la Justus-Liebig-University din Germania și de la Allameh Tabataba’i University din Iran arată că infecția cu COVID-19 ar putea avea un efect asupra sănătății sistemului reproducător masculin.

Cercetătorii au analizat mostre de țesut de la 84 de bărbați diagnosticați cu COVID-19, precum și de la 105 de bărbați care au servit drept grup de control. În prima categorie, diferențele au fost clare: bărbații care au avut COVID-19 au arătat semne de inflamație și stres la nivel celular de două ori mai severe decât în cazul celor sănătoși. Mai mult, spermatozoizii bărbaților infectați nu erau doar mai puțini ca număr, ci erau și de aproximativ trei ori mai lenți decât ai bărbaților din grupul de control.

Pe termen lung, nu se cunosc efectele bolii asupra sistemului reproducător masculin, experții subliniind necesitatea efectuării mai multor studii în acest sens.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter