7 condimente care ajută în lupta împotriva cancerului

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Miercuri, 23 noiembrie 2022, 15:12

Cercetătorii au stabilit că anumite alimente, inclusiv ierburi și condimente, conțin anumite substanțe care luptă împotriva cancerului. Noi îți dăm șapte ingrediente pe care le poți adăuga în mâncare, pentru a rămâne sănătoasă.
Ghimbirul este folosit de multă vreme împotriva răcelilor și a problemelor digestive, dar cercetătorii au stabilit că are efecte miraculoase și în lupta cu cancerul. Potrivit specialiștilor, acest condiment înlătură greața care apare în timpul anumitor tratamente împotriva cancerului. În comerț, ghimbirul se găsește proaspăt, pudră sau uscat.

Rozmarinul, bogat în antioxidanți

Rozmarinul este un condiment mediteranean extrem de sănătos, deoarece este bogat în antioxidanți. Îl poți folosi în supe, sosuri de roșii sau în mâncăruri bogate în proteine, precum fripturile de miel sau de vită. Rozmarinul ajută, de asemenea, la detoxifiere, indigestii, flatulență și alte probleme digestive, precum și în cazul în care te confrunți cu lipsa poftei de mâncare. Specialiștii recomandă trei căni de ceai de frunze de rozmarin pe zi.

Turmericul, un condiment medicament

Turmericul este unul dintre condimentele care colorează mâncarea în galben și are o aromă aparte. Compusul activ în turmeric este curcuma, o substanță bogată în antioxidanți și cu proprietăți anti-inflamatorii. În plus, cercetătorii au stabilit că protejează împotriva dezvoltării cancerului.
Specialiștii încearcă, acum, să afle dacă turmericul poate trata anumite cancere, precum cel de colon, prostată, sân sau piele.

Ardeiul iute calmează durerea

Ardeiul iute conține capsaicină, un compus care calmează durerea. Când capsaicina este aplicată pe piele, este eliberată substanța P, care are rol calmant. Nu înseamnă, însă, că trebuie să aplici ardei iute de câte ori ai o durere, ci să îi spui medicului să îți prescrie o cremă pe bază de capsaicină. Produsul s-a dovedit eficient la pacienții care au fost operați de cancer. Un alt beneficiu al ardeiului iute este că ajută la tratarea indigestiei.

Usturoiul luptă împotriva cancerului

Usturoiul are un conținut ridicat de sulf, dar și de arginine, oligozaharide, flavonoide și seleniu, care sunt extreme de benefice pentru sănătate. Mai multe studii au arătat că usturoiul reduce riscul apariției de cancer la stomac, colon, esofag, pancreas și sân, dacă este consumat cu regularitate. Cercetătorii au stabilit că usturoiul are numeroase mecanisme de luptă împotriva cancerului, inclusive prin inhibarea infecțiilor bacteriene și formării de substanțe care cauzează cancer. În plus, promovează refacerea ADN-ului și induce moartea celulelor bolnave.

Mușețelul și beneficiile sale

Mușețelul are numeroase beneficii și este folosit de mii de ani în tratarea diferitelor boli. Pe lângă faptul că ajută la rezolvarea problemelor cu somnul, mușețetul este benefic și pentru tratarea și prevenirea ulcerațiilor bucale apărute în urma chimioterapiei.

Menta ajută la digestie

Menta este folosită de mii de ani în tratarea problemelor digestive, ajutând chiar la înlăturarea simptomelor de colon iritabil și toxiinfecție alimentară. Potrivit cercetătorilor, menta calmează mușchii stomacului și îmbunătățelte fluxul bilei, permițând mâncării să treacă mai repede prin stomac.
Ceaiul de mentă este recomandat mai ales bolnavilor de cancer, care au problem digestive din cauza tratamentului.

Citeşte şi despre cum să faci amestec de ierburi de Provence!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter