Ce să alegi când eşti tristă? Sex sau shopping?

De Raluca Cristea, pe

Noi, femeile, suntem un fenomen. De asta mă conving în fiecare zi când mai văd că ne trece prin cap cine ştie ce idee năstruşnică.

Tot la fel de simpatică este şi marea dilemă a remediilor 100% feminine împotriva oboselii, stresului şi tristeţii. Şi, pentru că suntem într-o mare comunitate de femei, vrem să ne ajutăm una pe cealaltă cu soluţii de durată. După ce am făcut o selecţie, m-am rezumat la două cele mai des folosite remedii împotriva tristeţii: sexul şi shoppingul.


Întrebarea rămâne: care este cel mai bun remediu când eşti tristă? Sexul sau shoppingul?

De ce e sexul mai bun decât shoppingul?

Pentru că sexul este mai la îndemână. Dacă locuieşti cu iubitul tău, nu trebuie să ieşi din casă ca să te simţi mai bine.

În plus, sexul este gratuit. Dacă ai o relaţie, nu îţi trebuie bani ca să-ţi primeşti porţia de relaxare.

Pentru că te face să te simţi femeie într-un mod special, altfel decât atunci când îţi cumperi o rochie, o pereche de pantofi, obiecte decorative sau mâncare.

Pentru că, în timp ce shoppingul nu aduce un beneficiu clar relaţiei, despre sex se ştie sigur că vă apropie şi consolidează relaţia.

Sexul mai este numit şi ,,medicamentul minune” sau ,,,aspirina săracului”. Denumirile se datorează serotoninei, oxitocinei şi endorfinelor, adică hormonii eliberaţi de organism în timp ce faci sex şi care diminuează durerile, luminează privirea şi relaxează muşchii.

Sau… de ce e shoppingul mai bun decât sexul?

Shoppingul, pe care îmi place să-l numesc şi terapia cu zerouri, este un competitor serios pentru sex. De ce?

Pentru că shoppingul relaxează şi în plus, îţi mai şi cumperi lucruri care te fac să te simţi bine. În plus, te face să te simţi  independentă.

Îţi faci mici plăceri punând în coş lucruri care poate nu îţi trebuie neapărat dar despre care eşti sigură că la un moment dat o să îţi coloreze ziua.

Sau, după cum îmi spune o colegă, în urma shoppingului rămâi cu ceva concret, palpabil.

Poate eşti una dintre femeile care, chiar cu un Adonis lângă ele, dau fuga la mall să umple sacoşele cu haine şi coşul cu bunătăţi din hipermarket.

Ce spun femeile?

1 din 10 femei se relaxează plimbându-se prin magazine, chiar şi fără să cumpere nimic şi, în acelaşi timp, 4 din 10 femei preferă să meargă la o sesiune de shopping decât să facă sex. Cercetătorii au descoperit că shoppingul, ca şi sexul, provoacă eliberarea endorfinelor în organism.

Interesant… Bărbaţii aproape au ajuns să concureze cu mallurile şi hipermarketurile, dar lucrurile nu sunt chiar atât de dramatice pentru că tot femeile recunosc că de fapt, terapia prin shopping este chiar perfectă dacă se face alături de iubit.

Concluzia? Mergi la shopping cu iubitul, cumpăraţi câte ceva pentru fiecare dar şi un cadou pentru cuplu, iar seara, faceţi sex! Orice umbră de tristeţe, depresie şi stres o să treacă cât ai zice sex şi shopping!

Foto:  Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter