Sexul la birou – pro sau contra

De Revista Unica, pe

Să rămâi peste program ca să-ţi cunoşti mai bine colegul? Mai bine-ţi vezi de treaba ta. Sau mai bine nu?
Linia umerilor lui aplecaţi peste birou şi degetele fine pe tastatură îţi fac sângele să alerge mai repede. Ţi-a atins părul uşor, din greşeală, şi gândurile ţi s-au împrăştiat precum cearşafurile după o partidă de sex nebun.
E clar, colegul de la IT ţi-a aprins călcâiele şi habar n-are prin ce treci… Închide ochii atunci când trece, ca să nu fie prea evident pentru toată lumea. Mai uită-te o dată pe to-do-list, ca să-ţi reaminteşti pentru ce te afli acolo, să nu regreţi că ai intrat în nişte complicaţii mai încâlcite decât ghemul de joacă al pisicii. Dar ce te faci dacă, de sub umerii aplecaţi, se ridică o privire care-ţi răspunde cu aceeaşi monedă? Dacă atingerea lui nu a fost întâmplătoare şi voi, de fapt, vă întâlniţi de mult pe tărâmul viselor?

De ce tocmai tu?

Dacă te încălzeşte cu ceva, află că un studiu făcut de o firmă de recrutare din Anglia, pe 1 200 de persoane din mediul de afaceri, a ajuns la concluzia că doi din cinci angajaţi au relaţii intime cu un coleg de sex opus. Probabilitatea să fii tentată este foarte mare, având în vedere că petreci cea mai mare parte a zilei cu colegii. Media de vârstă, în majoritatea companiilor mari, nu depăşeşte 40 de ani. Ceea ce înseamnă că o mare de oameni de sexe diferite, aflată la maximum de dezvoltare sexuală, trăieşte laolaltă într-o societate în care informaţiile cu tentă erotică abundă. Cum să nu te gândeşti la sex când există cel puţin cinci ziare pe zi în care apare măcar o femeie goală pe prima pagină?

De ce să continui?

Pe de o parte, mai bine-ţi vezi de treaba ta; pentru că poţi să intri în gura şefilor din cauză că nu mai ai timp de treburi serioase. Pe de altă parte, poţi să devii mai productivă. Poate vrei să-ţi cucereşti iubitul cu calităţile tale profesionale. Trebuie, însă, să ţii cont că povestea ta se va desfăşura sub ochii celorlalţi, care nu au cum să nu vă judece, pentru că tu şi cu noul tău iubit v-aţi găsit să fiţi mai „altfel“ într-un grup în care toată lumea ar trebui să facă acelaşi lucru: să muncească. Dacă, Doamne fereşte, vă certaţi şi ai vrea să nu-l mai vezi, capeţi dintr-o dată o problemă în plus: pe lângă un iubit de care vrei să scapi, mai ai şi un serviciu pe care trebuie să ţi-l schimbi. Dacă alegi să ţii relaţia secretă, e posibil să nu-ţi convină familiaritatea exagerată a unor colege care – deh, ca la serviciu – îşi găsesc să-i facă ochi dulci tocmai iubitului tău. Dacă „Alesul“ e chiar şeful, toate complicaţiile de mai sus pot fi chiar şi mai mari. Cu toate acestea, unii specialişti sunt de părere că relaţiile amoroase între colegii de serviciu îi fac pe cei doi mai productivi, reduc cheltuielile – dacă amândoi folosesc acelaşi taxi, de exemplu – şi traficul, mai reduc şi timpul pierdut pe site-urile porno… La italieni, cel puţin, un sfert din relaţiile de la birou sfârşesc în căsătorii.

Fantasmele nu fac rău

Dacă nu eşti sigură că la serviciu poţi să dezvolţi sentimente suficient de profunde, mulţumeşte-te cu fantasmele. Imaginaţia erotică nu a făcut rău nimănui, ba dimpotrivă. Ştii bancul: „Domnişoară, suferiţi de vise erotice?“ „Nu, chiar îmi plac!“ Totul e să nu le iei prea în serios. Fantasmele sunt făcute ca să-ţi crească buna dispoziţie, să-ţi vină cheful de viaţă, nu să te frustreze. Dacă visezi în taină la colegul care nu te bagă-n seamă şi începi să suferi cu gândul la el, pierzi şansa de a întâlni pe cineva cu care chiar să-ţi trăieşti fantasma. 
70% dintre italieni au avut cel puţin o dată în viaţă relaţii cu un coleg de serviciu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter