Sex şi dragoste: 6 motive pentru care te poate părăsi oricând

De Unica.ro, pe

Căsnicia este moartea pasiunii, spune o vorbă. Nu-i da crezare! Cu un pic de efort, poţi face ca mariajul tău să nu cadă pradă obişnuinţei, iar soţul tău să fie atras de tine şi după mulţi ani de trai în comun.
Tot ce trebuie să faci este să eviţi următoarele greşeli.

Dacă nu îl mai placi tu…

Se poate întâmpla şi invers: să fii tu cea care nu te mai simţi atrasă de el! Dacă înainte ţi se părea atrăgător şi amuzant, acum reuşeşte doar să te enerveze cu glumele lui. Nu este cazul să începi să-ţi pui întrebări dacă nu cumva ai făcut o alegere greşită. Este foarte posibil ca partenerul tău să nu-şi fi pierdut carisma, ci tu să fii cea care îl vezi cu alţi ochi, semn al obişnuinţei şi al traiul îndelungat în comun. Iată de ce nu trebuie să laşi rutina să se instaleze în căsnicia ta. Petreceţi cât mai mult timp împreună, găsiţi-vă un hobby comun, mergeţi în vacanţe în locuri romantice!

Nu te mai aranjezi

Odată cu nunta, femeile consideră că se… mărită şi cu îndatoririle casnice şi lasă îngrijirea personală pe planul doi. „Eu am de făcut mâncare, nu am timp să merg la coafor”. Îţi sună cunoscut? Parcă ai uitat ce înseamnă cochetăria şi hainele frumoase. Chiar dacă între serviciu şi casă timpul este limitat, cu siguranţă găseşti o oră pe care să ţi-o dedici numai ţie. Fă-ţi un tratament cosmetic sau cumpără-ţi o haină frumoasă, sexy chiar, şi soţul tău va fi primul care va aprecia. Chiar dacă el pretinde că ar trebui să i te dedici numai lui, sigur nu vrea să te vadă neîngrijită.

Nu mai ştii să te distrezi

Înainte erai tovarăşul lui preferat de „nebunii” Mergeaţi cu bicicleta pe cărările muntoase, vă dădeaţi cu trenuleţul, săreaţi în apă de pe un pod. Pur şi simplu ştiaţi să vă distraţi. Acum, mersul la hipermarket la fiecare sfârşit de săptămână este cea mai spectaculoasă aventură a voastră. Iar rutina nu întârzie să se instaleze în căsnicia voastră. Ce-ar fi să-l surprinzi, din când în când, cu idei care să-l mai scoată din „amorţeală”. Invită-l la picnic pe malul mării, propune-i să mergeţi cu maşina în Maramureş sau în Deltă. Schimbaţi peisajul şi monotonia va dispărea cât ai zice peşte.

Îl iei prea des la mama soacră

Chiar dacă are o relaţie bună cu mama ta nu înseamnă că vrea să o vadă în fiecare săptămână. Şi el, ca şi tine, apreciază mesele în familie, dar numai de sărbători. Nu încerca să-i impui regula prânzului cu părinţii la fiecare sfârşit de săptămână. Nu este aceasta şi ideea lui de a se relaxa în timpul liber. Mai bine propune-i să ieşiţi voi undeva, împreună cu copiii. Relaţia cu părinţii este importantă, însă, pentru a evita eventualele discuţii, este bine ca aceste vizite să nu fie foarte dese.

Vrei telenovele, în loc de tandreţuri

Te întrebi de ce nu mai este aşa de drăgăstos cu tine? Poate pentru că atunci când aveţi un pic de timp liber tu preferi să ţi-l petreci uitându-te la telenovele. Nu încerca să-l ţii la curent cu aventurile personajelor tale preferate din serial. Nu-l interesează, ba, mai mult, chiar îl agasează. Fă un „sacrificiu” şi renunţă la telenovelă  într-o seară. Pregăteşte-i mai bine o seară romantică, fără televizor sau calculator.

Eşti cicălitoare

Dacă la începutul vieţii voastre împreună erai numai lapte şi miere, acum ai pentru el numai reproşuri. Ştiu, este dezordonat, se uită la meciuri în loc să te ajute la treabă şi nu schimba un bec, dacă nu i-ai spune tu. Nu este cazul să  fii cicălitoare sau, mai rău, isterică. Încercaţi să vă împărţiţi responsabilităţile pentru a nu-i reproşa apoi că tu ai dus tot greul casei. Roagă-l să te ajute chiar şi la treburile domestice: curăţenie, spălat, pregătitul mâncării. În schimb, lasă-l să se bucure de micile lui plăceri cum ar fi meciurile de fotbal sau „trebăluitul” la maşină.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter