Sexul: armă de negociere cu două tăişuri

De Stela Moisescu, pe

În vremurile străvechi era destul de comun ca femeile să îşi folosească trupul pentru a obţine anumite avantaje, numai că, deşi sună primitiv, încă avem în instinct acest lucru.
Potrivit unui studiu, 27% dintre studenţii singuri cu vârste cuprinse între 17 şi 26 de ani au încercat să obţină sex, oferind la schimb lucruri practice, precum ajutor la învăţat pentru un examen. Ei bine, 5% dintre bărbaţi şi 9% dintre femei au acceptat schimbul, făcând sex pentru astfel de beneficii.

Alin povesteşte că are o veche amică în oraşul natal cu care se vede ori de câte ori revine în oraş. „Avem o înţelegere tacită de câţiva ani. Eu o sun, o scot într-un restaurant de fiţe şi o invit să comande orice îşi doreşte, îi cumpăr ţigări şi la sfârşit îi las şi o sumă modică pe pat, în semn de mulţumire. Pe asta se bazează legătura noastră, dar nu o văd ca pe o prostituată. Lucrurile se petrec natural, nu negociem nimic. Eu… mă simt, ea se simte şi ieşim amândoi câştigaţi.”

Nu crezi că ai putea intra vreodată în pielea femeii de mai sus? Ei bine, potrivit altui studiu nu dragostea este principalul motiv pentru care femeile fac sex. Dintre cele 237 de motive universale găsite de cercetători femeile recurg de multe ori la sex pentru a obţine anumite avantaje emoţionale sau materiale.

Majoritatea tinerelor îşi pierd virginitatea din credinţa că apropierea fizică va naşte şi apropiere emoţională, afirmă unii specialişti. Totodată, se mai susţine că, pentru femei, sexul în sine nu reprezintă un scop, ci un mijloc prin care caută să îşi îmbunătăţească relaţia de cuplu.

Mai grav este că de multe ori nu conştientizăm modul în care reducem sexul la o simplă armă de negociere!

Răspunde sincer la cele opt întrebări de mai jos şi află dacă nu cumva ai uitat de plăcerea fizică şi faci sex cu scopuri ascunse!

1. Cât de des te exciţi înaintea începutului partidei de sex? Multe femei trăiesc cu impresie că pofta vine mâncând şi acceptă să facă sex, deşi nu au chef.

2. Câte din împăcările tale cu iubitul se concretizează cu o partidă toridă de sex? De multe ori, preferăm să recurgem la sex pentru a şterge cu buretele neînţelegerile din cuplu.

3. Èši se întâmplă să îţi ispiteşti partenerul cu promisiunea unei partide tari de sex, dacă… ?

4. Èši-ai şantajat vreodată iubitul că nu vei mai face sex cu el, dacă nu te ajută la treburile casnice? Aici includem şi refuzurile taioase de a nu mai face sex cu el pe motiv că eşti extenuată.

5. Consideri că dacă nu ai mai face sex cu iubitul tău timp de două, trei luni n-ar rezista în abstinenţă şi te-ar înşela cu altă femeie?

6. În pat se întâmplă să faci anumite lucruri strict de dragul lui?

7. Răsplăteşti de cele mai multe ori gesturile romantice ale iubitului tău cu o partidă de sex, cum ar fi faptul că te-a scos la cumpărături sau că aţi luat cina într-un restaurant luxos?

8. Ce fel de satisfacţie simţi după sex: ai frecvent orgasm şi te bucuri de plăcerea fizică sau îţi place mai degrabă faptul că te simţi dorită şi iubită, chiar dacă orgasmul îşi face rar apariţia?

Analizând răspunsurile la întrebările de mai sus, ai constatat că sexul şi-a pierdut din farmec? Dă click şi află când ar trebui să spui NU în pat!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter