Relaţiile la serviciu – pro şi contra

De Libertatea.ro, pe

Multe femei se plâng că nu mai au timp pentru partener. Tu nu ai problema asta. Mergi la serviciu împreună cu iubitul, îl vezi la prânz, sunteţi nedespărţiţi. Este asta un avantaj sau un obstacol pentru relaţia voastră?
Dacă lucrezi mai mult de opt ore pe zi, nu mai ai timp şi pentru viaţa personală. De aceea, dacă un coleg de serviciu te atrage, o relaţie cu el ţi se va părea cel mai comod lucru. Lucrând cu iubitul în acelaşi birou, veţi avea tot timpul din lume să vă vedeţi zilnic.
În plus, partenerul tău nu îţi mai poate reproşa orele suplimentare sau delegaţiile în care eşti nevoită să pleci, deoarece îţi va înţelege problemele. Şi, nu în ultimul rând, faptul că el îţi e aproape şi la serviciu poate fi şi un sprijin moral. Vei avea întotdeauna o persoană de încredere căreia să i te poţi confesa.

Relaţiile la serviciu – discreţia vă salvează de „gura lumii”

Există şi reversul medaliei: relaţiile la locul de muncă au  dezavantajele lor. Cel mai important e posibila monotonie sau chiar saturaţie care poate apărea când cei doi sunt împreună şi la serviciu, şi acasă. Lipsa iubitului tău, fie şi câteva ore pe zi, poate face şi bine relaţiei. Bucuria revederii şi micile discuţii despre ce s-a întâmplat peste zi au şi ele farmecul lor. Mai greu e când relaţiile înce-pute la serviciu se destramă. Faptul că trebuie să îl vezi zilnic pe fostul iubit la serviciu va pune paie pe foc. Dacă partenerul tău lucrează în acealaşi loc cu tine, trebuie să fii pregătită sufleteşte ca relaţia voastră să fie „analizată” de colegii băgăcioşi.

3 sfaturi pentru relaţiile la serviciu

Chiar dacă legea nescrisă a relaţiilor spune să nu te încurci cu un coleg de muncă, trebuie să recunoaştem că totuşi cele mai multe idile încep chiar la serviciu. Dar, pentru ca o astfel de poveste de dragoste să meargă strună, trebuie să ţii cont de câteva aspecte.
1. Fii discretă! Chiar dacă iubitul tău se află la doar câteva birouri depărtare, acesta nu este un motiv să nu te mai concentrezi la ceea ce ai de
făcut. Comportaţi-vă mai mult ca nişte străini decât ca nişte iubiţi. Fără giugiuleli, vorbe dulci sau discuţii despre treburile casnice cât sunteţi la serviciu!
2. Cea mai dificilă situaţie este cea în care unul dintre parteneri este subordonatul celuilalt. Dacă iubitul tău este şi şeful tău, fii sigură că vei fi prilej de bârfă printre colegii de muncă! Cea mai bună soluţie în acest caz este ca unul dintre voi să se mute în alt departament. Altfel, ar fi bine să aveţi nervii tari.
3. Dacă ai probleme cu iubitul tău, ar fi bine să le ţii doar pentru tine şi să le rezolvi acasă. În nici un caz nu trebuie să aveţi discuţii în contradictoriu în faţa colegilor sau să nu vă mai respectaţi. Deşi acest lucru îţi poate părea dificil, încearcă să te comporţi la serviciu ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic rău între voi.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter