Relaţii: Facebook, motiv de despărţire?

De Libertatea pentru femei, pe

În Marea Britanie, într-unul din trei procese de divorț a fost citat Facebook ca motiv de zâzanie. Cum stăm noi? Cu din ce în ce mai mulți utilizatori ai site-ului de socializare (aproape cinci milioane), despărțirea din astfel de motive poate deveni un fenomen și în România.
Niciodată nu a fost mai ușor să înșeli, am putea spune. Dacă până acum existau anumite bariere sociale, iar dacă voiai să ai o aventură trebuia să ieși şi să cunoști oameni, era nevoie de timp în care să flirtezi… Și asta ar fi fost mai greu. În prezent însă, puteți sta amândoi acasă, iar potențiala rivală să se găsească doar la un click distanță de soțul tău. Foștii iubiți din liceu se pot reîntâlni în mediul virtual și apoi în realitate. Facebook-ul este o metodă comodă de a cunoaște oameni fără a te expune prea mult și fără a te deplasa.

Fără provocări inutile

Oricum, ar trebui să ții cont că, dacă relația voastră este una bună, îi va fi mai ușor să se ferească de tentații. Dacă lucrurile scârțâie, cu sau fără internet, este o mare posibilitate să apară o ruptură. Psihologul Cristina Ion-Rădulescu te sfătuiește ca, dacă suspectezi ceva, să te ferești „să faci investigații amănunțite, crize, să ajungeți la certuri și amenințări”, pentru că nu vei face decât să contribui la destrămarea cuplului vostru. Și asta fie că aveai sau chiar dacă nu aveai motive serioase de a-l bănui. În schimb, „obișnuiește-te cu ideea că, dacă vrea să te înșele, o poate face cu sau fără Facebook. Nu îl poți feri de flirt și de situații tentante. Dacă te străduiești să faci asta, mai devreme sau mai târziu el se va răzvrăti”, te avertizează Cristina, care este de părere că, „dacă te porți cu el așa cum ai vrea să fii tratată tu, totul va fi bine”.

Socializare reală, în loc de mediu virtual

În plus, nu trebuie să îți faci griji atunci când nu ai de ce. Majoritatea posesorilor de cont pe site-ul amintit nu vor divorța. Dar nu e rău dacă instituiți niște reguli care să vă fie de ajutor, cum ar fi să vă stabiliți de comun acord limite clare în ceea ce privește conversațiile online și posibilele întâlniri cu cei cunoscuți (sau cu care vă revedeți) în spațiul virtual. Povestiți-vă unul altuia despre discuțiile avute pe internet și fiți sinceri. Petreceți suficient timp împreună și găsiți activități comune care să vă pasioneze. Spune-i tu cât de mult îl placi ca să nu mai cerșească like-uri pe Facebook. Ieșiți în oraș, la petreceri sau invitați prieteni pe la voi astfel încât nevoia de socializare să fie satisfăcută și să nu existe tentația substituirii acesteia cu petrecerea unui timp îndelungat la calculator.

ATENȚIE, RELAȚIE ÎN PERICOL!

Ceea ce începe ca o discuție nesemnificativă și banală pe Facebook se poate dezvolta într-o relație. Pentru cupluri ar fi poate mai ușor dacă nu ar exista acest site de socializare. Totuși, nu ar trebui să încerci să-ți convingi partenerul să renunțe la contul lui. Chiar dacă va zice „da”, există riscul să își facă un altul secret, sub pseudonim. Ai putea să îi ceri, în schimb, să îți împărtășească parola și să faci același lucru și tu, dacă ești înscrisă. Vei spune că și în această situație te poate fenta făcându-și alt cont. Dar în acest caz poți vedea un istoric și poți sesiza dacă există o schimbare a obiceiurilor lui de a posta. Dacă e așa, o variantă ar fi că se cenzurează sau și-a mutat activitatea în altă parte.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter