Semne că este abuziv, în funcţie de cum gestionează banii

De Diana Zagrean, pe

Un bărbat abuziv nu îşi arată adevărata natură de la început. Unora le ia ani de zile să ajungă să te controleze şi abuzeze psihic, sau chiar fizic şi mai ales verbal. Vezi indicii care ar trebui să te pună pe gânduri şi care sunt acele semne că este abuziv, în funcţie de cum gestionează banii.
 

Deţine acces total la banii „familiei”

Doar că banii familiei sunt banii lui. Indiferent dacă el este singurul care aduce bani în casă, sau dacă banii tăi intră lună de lună în contul lui, faptul că deţine tot controlul ar trebui să fie un semnal de alarmă.
Independenţa financiară este foarte importantă într-o relaţie bazată pe respect, dragoste şi încredere. De ce să nu ai şi tu acces total la bani?

Controlează strict „pe ce dai banii”

În cuvintele lui: „pe ce arunci banii”. Dacă îţi dă sume fixe pentru benzină, cumpărături pentru casă şi te ceartă dacă mai vrei bani de ţigări, aveţi o amre problemă.
Un bărbat care vrea să controleze tot ce faci din punct de vedere al finanţelor, nu se va opri aici cu controlul. În plus, este umilitor pentru tine să ceri mereu bani, de parcă trebuie să-i meriţi şi asta îi întăreşte nu doar „autoritatea” asupra ta, dar şi ideea că arunci banii aiurea.

Te izolează de prieteni

Faptul că trebuie să-i ceri bani de ţigări, de o bere în oraş, sau o prăjitură cu fetele te pune într-o postură delicată şi vulnerabilă.
Îţi este ruşine să discuţi despre asta cu prietenii şi nu îţi permiţi să ieşi cu ei în oraş când vrei tu, ci trebuie să-i ceri lui voie.
Un astfel de comportament este clar abuziv şi te face să te simţi şi mai dependentă de el. Crezi că e o coincidenţă că îţi dă bani de benzină numai pentru drumul birou-casă?
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter