Ce să faci dacă partenerul tău e codependent

De Diana Zagrean, pe

Dacă partenerul îşi organizează întreaga viaţă în funcţie de tine şi preferinţele tale poate fi flatant, dar numai până la un punct. Un partener codependent încearcă mereu să evite conflictele şi asta înseamnă că cedează mereu, ceea ce este nesănătos pentru relaţie pe termen lung. Vezi ce să faci dacă partenerul tău e codependent.
 

Cum ştiu dacă partenerul meu este codependent

Un partener codependent încearcă mereu să evite conflictele între voi. Cu alte cuvinte, dacă începeţi o ceartă, sau nu cădeţi de acord asupra unor aspecte, el va fi cel care va ceda mereu, de frica conflictului.
Cu alte cuvinte, o astfel de persoană alege să nu mai spună nimic, să nu-şi verbalizeze nemulţumirile, pentru a menţine armonia în relaţie.
Pe de altă parte, asta înseamnă că nu te contrazice niciodată, că adună frustrări şi că îţi dă o falsă senzaţie de siguranţă şi dreptate nepusă la îndoială.
Personalitatea lui este trecută pe planul doi, în favoarea armoniei în relaţiei. Dar ce armonie este între doi oameni dintre care unul se abţine mereu?
Nu orice conflict este negativ, unele dispute sunt menite să vă facă cunoscută părerea celuilalt, să vă apropie şi să vă ajute să evoluaţi ca cuplu.
Teama principală a codependentului este că nu va reuşi singur, pe cont prorpiu, fără partener, astfel că ar face orice ca să menţină aparenta pace.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter