Psihologie: Celibatară sau cuplată? Privire în oglindă!

De Unica.ro, pe

Celibatară sau cuplată? Cum e mai bine?

De câte ori, singură fiind, nu ţi-ai invidiat prietenele căsătorite? Sau, căsătorită fiind, de câte ori nu te-ai înfiorat la gândul tentaţiilor de care se bucură din plin cele necăsătorite? A devenit un truism pentru femeile şi bărbaţii necăsătoriţi să fie convinşi că cei cu verighetă se iubesc des şi cu regularitate, în nopţi de neuitat, iar căsătoriţii să îi invidieze pe celibatari pentru libertatea de care dispun şi pentru experienţele unice şi partenerii exotici, îşi închipuie ei, gravitează ca muştele în jurul acestora.

Dragoste sau sex?

Serialul „Totul despre sex” a impus pe piaţă o nouă „rasă” de femeie, care îmbină în egală măsură trăsături de-ale lui Carrie şi de-ale Samanthei, şi care ar putea fi definită printr-un singur cuvânt: funcţională. Noua „gamă” de femeie este capabilă, la fel ca şi masculii, să separe precis dragostea de sex şi să îşi dezvolte perfect partea ludică fără a împieta asupra sentimentelor. Nu îţi mai pasă dacă el, fidel prejudecîţilor misogine, te crede „uşoară”, deşi în cazul lor escapadele, cu cât sunt mai numeroase, şi nu neapărat de calitate, le ridică cota pe piaţă. Pe de altă parte, este adevărat că bărbaţii se pricep mai bine să separe dragostea de sex (au o istorie mai îndelungată la acest capitol şi, de asemenea, nu sunt blamaţi de societate pentru asta, ci dimpotrivă).

Este la fel de adevărat că bărbaţii obţin un scor mai mare la capitolul număr de partenere decât femeile, care, sfioase, se feresc din instinct să îşi strice reputaţia cu „salba” de parteneri. Şi asta tot din cauză că perfida şi ipocrita societate le permite tacit bărbaţilor să aibă mai multe colege de pat decât femeilor.

Sexul fără acte, o comoară

E păcat cu patalama, spun moraliştii. Da, dar tovarăşii bărbaţi se bucură nespus: după, nu trebuie să o mai ia pe duducă de nevastă. Asta e valabil, însă, şi pentru tine: nu va mai trebui să testezi tipul cu obligaţia să-l iei de-a gata, chiar dacă nu e chiar ceea ce îţi doreai. Iar asta te face mai liberă şi mai lipsită de inhibiţii. E egoism, mai spun aceiaşi moralişti. Te gândeşti numai la propia plăcere si la panoplia tehnică… Da, dar eviţi dezastrul de a te mărita cu un bărbat cu care poate nu te potriveşti la pat, ai şi ocazia de a-l vedea cum reacţionează în tot felul de situaţii de cuplu, de multe ori decisiv legate de caracterul lui. Apoi, dacă eşti singura şi n-ai parte de un erotism satisfăcător, poţi oricând să-ţi încerci norocul în altă parte.

Citeste mai multe pe Raportmonden.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter