Ce s-ar fi întâmplat de fapt cu bebelușul internat în Danemarca – părinții riscă șase ani de închisoare

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 08 februarie 2022, 11:43

Scandalul părinților români acuzați de statul danez că și-ar fi bătut copilul de numai cinci săptămâni continuă, iar autoritățile române se implică.

Reprezentanții Ambasadei României în Copenhaga au obținut permisiunea de a vizita părinții acuzați de autoritățile daneze. Acestea din urmă au decis să îi rețină pe părinți într-un centru de detenție. În paralel, se fac demersuri pentru a repatria bebelușul la bunicii din România.

Cei doi părinți sunt Sorana și Ionuț Rotundu, care locuiesc în Danemarca de mai bine de doi ani. El este bucătar, angajat în prezent într-un abator, iar ea se ocupa acasă de creșterea copilului. Deși Sorana a avut o sarcină grea, medicii au declarat copilul sănătos.

Fratele femeii, Beniamin Ciobotaru, a povestit pentru Pro TV: „La naștere medicii au spus că copilul este sănătos, a fost ținuți în spital două zile, apoi au fost trimiși acasă. A născut pe cale naturală și nu au fost găsite lucruri care să ateste că era bolnav copilul”.

Sorana a născut pe 26 decembrie 2021, iar băiețelul ei a început să se simtă rău la câteva zile după. Unchiul femeii, Paul Marica, a dat mai multe detalii în acest sens: „După naștere, copilul nu era tocmai bine, nu lua în greutate, nu mânca, mai vomita. Ei au știut că e ceva în neregulă. Au cerut ajutorul moașei care se ocupa de nou-născuți. Moaşa spunea că așa e normal, că are colici”.

Citește și: Cât costă „furatul” examenelor. La ce metode apelează studenții în cadrul cursurilor online din pandemie

Citește și: Moartea a doi copii aduși prea târziu la medic, anchetată de DSP: „Concepția lor este să nu stea la mâna unui medic”

Citește și: Românii, oamenii cu cea mai mică speranță de viață din Uniunea Europeană

Citește și: Peste 65% dintre români cred că pandemia COVID-19 a fost provocată de elite globale

Rudele cuplului susțin să recomandările moașei nu au dat roade, astfel încât copilul a început să se simtă tot mai rău. A ajuns pe mâna medicilor în ultima zi din an. Acolo, băiatul a fost diagnosticat cu hemoragie craniană, medicii suspectând că suferă de „sindromul bebelușului scuturat”.

Sindromul bebelușului scuturat este o formă de abuz fizic, care are loc când agresorul agită un bebeluș printr-o mișcare bruscă. De regulă nu există dovezi vizibile ale traumei.

„Au fost arestați pe motiv că bebelușul a avut rele tratamente asupra părinților”, a mai declarat Beniamin Ciobotaru. „De asta sunt ei acuzați, că au scuturat copilul și în urma scuturării s-a ajuns la hemoragie craniană. Părinții susțin că sunt nevinovați și nu au scuturat copilul. Copilul nu a fost scuturat și s-a oferit cele mai bune condiții”.

Cazul a fost preluat și de presa din Danemarca. Acolo, jurnaliștii relatează, în baza surselor din poliție, că părinții sunt suspectați de acte de violență gravă, iar conform codului penal riscă să petreacă șase ani în închisoare.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter