4 mituri despre sexul anal

De Stela Moisescu, pe

Nu poţi să pomeneşti sexul anal, fără să nu aibă careva o remarcă dezaprobatoare, mai mult sau mai puţin justificată. Fiind încă o practică sexuală controversată,…
… s-au născut o mulţime de mituri despre sexul anal. Află care sunt ele, pentru a fi pro sau contra lui în cunoştinţă de cauză.  

1. Anusul este o zonă „murdară”

Cu o igienă corectă, anusul este o zonă la fel de curată ca restul părţilor corpului. Conţine totuşi propriile lui bacterii (ca şi vaginul de altfel), aşa că pentru a evita apariţia unei infecţii nu atinge zona anusului, iar mai apoi vaginul. Sexul anal protejat este la fel de sigur ca orice altă formă de sex, te asigură doctorul Hilda Hutcherson.

2. Sexul anal este dureros

Dacă ai auzit poveşti horror despre durerea din timpul sexului anal sau chiar tu ai trecut prin ceva asemănător, află că nu ai practicat corect sexul anal. Dacă urmezi indicaţiile sexologilor, sexul anal este o experienţă care provoacă doar plăcere. Citeşte  pe unica.ro despre măsurile de protecţie pe care trebuie să le iei în timpul sexului anal şi cum poţi intensifica plăcerea experienţei.  

Cât despre orgasmul anal, el nu pare a fi un mit, aşa cum ai crede. Convinge-te dacă există sau nu orgasm anal urmărind părerile mai multor specialişti aici. 

3. Sexul anal îţi provoacă leziuni fizice

Secretele sexului anal fără repercusiuni sunt relaxarea, lubrifierea şi informarea. Anusul este un tub înconjurat de două inele musculare denumite sfinctere. Pe primul sfincter tu îl controlezi, deci îl poţi încorda şi relaxa după bunul plac. Ce de-al doilea se mişcă în mod involuntar. Marele minus este că nu te lubrifiezi natural, de aceea lubrifiantul artificial este recomandat de sexologi. Astfel, nu se produc leziuni ale anusului.

Cât despre incontinenţa anala, ea nu poate fi provocată de sexul anal, dacă acesta este făcut în conformitate cu indicaţiile specialiştilor, mai adaugă doctorul Hilda Hutcherson. Unii sexologi, precum Tristan Taormino, susţin chiar că practicarea sexului anal antrenează muşchii din jurul anusului, astfel că incontinenţa anală devine mai puţin probabilă. Faptul că relaxezi cei doi sfincteri, pentru a face posibilă penetrarea, nu înseamnă că îi lărgeşti, conchid aceştia.

Incontinenţa anală devine o ameninţare atunci când nu practici sexul anal corect, iar sfincterul din interior este rănit în mod repetat.

4. Nu rămâi însărcinată dacă faci sex anal

Într-adevăr, nu poţi rămâne însărcinată din actul sexual în sine, dar te poţi supune unor riscuri considerabile. Intrarea în vagin este foarte aproape de anus, aşa că, dacă faci sex anal neprotejat, în urma ejaculării, e posibil ca unii spermatozoizi să ajungă şi la intrarea în vagin, iar mai apoi în uter, unde se va produce fecundarea.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter