Intră în mintea iubitului tău ca un agent secret!

De Stela Moisescu, pe

James Newberry este un agent FBI care acţionează precum un detector de minciuni. Îşi dă seama când este minţit şi ştie cum să obţină adevărul prin analiza limbajului…
… non-verbalşi verbal al persoanei cu care discută. Este atât de priceput în intervivarea suspecţilor încât a fost însărcinat să predea tacticile sale şi altor agenţi.

Eşti curioasă care a fost prima lecţie pe care Newberry le-a predat-o colegilor? Ei bine, lecţia se numeşte „the hot seat”, pentru că Newberry aşează un agent în mijlocul camerei şi îi pune întrebări iscoditoare despre viaţa lui sexuală. Aceasta este o lecţie rudimentară. Ceilalţi agenţi au ocazia să urmărească reacţia stânjenită a colegului care stă în „locul fierbinte”. Aşadar, pentru agenţi este floare la ureche să afle, de exemplu, dacă un bărbat îşi înşală soţia. Există o suită de semnale care îi dau de gol pe bărbaţii ce au secrete sexuale.

Iată cum poţi intra în mintea iubitului tău ca un agent secret, pentru a depista cât de sincer şi fidel este:

Atunci când vorbeşti cu partenerul tău fii atentă nu doar la ce zice, în ideea că-i poţi combate cumva povestea bine pusă la punct, ci şi la modul în care se exprimă non-verbal.

Mimica feţei: agentul Paul EKman spune că orice minciună este înconjurată de un efort mental şi emoţional de a o muşamaliza. Acest efort poate fi citit pe faţa celui care minte, pentru că îi provoacă un disconfort, oricât de bine s-ar pricepe să mintă.

Când discuţi cu iubitul tău, caută să vezi dacă apar pe chipul în mod fugitiv teamă sau furie. Un zâmbet fals, schiţat pe fugă, poate fi şi el un semn al decepţiei.

Gesturi incriminatorii: există o paletă largă de gesturi non-verbale care trădează minciuna.

Bărbaţii obişnuiesc să-şi frece zona gâtului atunci când sunt tensionaţi, în încercarea subconştientă de a-şi calma bătăile inimii. Un alt gest suspect este şi dacă îşi atinge fruntea sau dacă îşi freacă palmele de picioare, atunci când stă pe scaun. E semn rău şi dacă inspiră brusc sau expiră cu zgomot.

Totodată, fii atentă la poziţia corpului său. Dacă stă aplecat pe spate, deci încearcă să-şi îndepărteze trunchiul de tine când discutaţi, are ceva de ascuns.

Cuvinte vagi: atunci când discuţi cu iubitul tău, observă şi ce cuvinte foloseşte. Dacă se exprimă vag înseamnă că vrea să păstreze un sâmbure de adevăr în ceea ce spune. Astfel, rămâne relaxat şi convingător. Totuşi, încearcă să depistezi aceste exprimări vagi şi profită de ocazie pentru a-i pune întrebări capcană.

Dacă zice că în ultima vreme a tot stat peste program la muncă, întreabă-l ce a făcut când nu a stat. Fii atentă şi la răspunsurile pe care ţi le oferă. Nu-l lăsa să schimbe subiectul, punându-ţi el ţie întrebări.

Dacă vorbeşte mai repede, mai tare, pe alt ton şi foloseşte exprimări ce nu-l caracterizează, acestea sunt semnele efortului pe care îl necesită fabricarea unei minciuni.

Fă pe neştiutoarea: mai exact, nu încerca să-l intimidezi. Nu-i da de înţeles că îl suspectezi cu ceva sau că ai aflat ceva, pentru că instantaneu îşi va lua măsuri de siguranţă. Ca să depistezi semnele că te minte, e important să-l prinzi cu garda jos. Îi poţi pune de exemplu întrebări care au ceva în comun cu suspiciunile tale. Povesteşte-i despre un amic care îşi înşală prietena şi întreabă-l ce sfat să-i oferi amicului tău.

Dă click şi învaţă cum să-i ghiceşti gândurile iubitului în pat!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter