Familia ta: Cum îţi convingi bărbatul să fie un tată dedicat?

De Lumea Femeilor, pe

Schimbă scutece şi pregăteşte biberoane, te concurează la lecturi tematice – sarcina, naşterea, primele zile cu bebe acasă etc.-, are în minte un GPS setat pe harta magazinelor pentru copii… Cu un singur pas este în urma ta: oboseşte mai repede
Rezistenţa lor este mai redusă. Poate pentru că nu au „exerciţiul” multimilenar al celor nouă luni de sarcină. Plus naşterea. Plus instinctul feminin de a se sacrifica pentru cei dragi. Tu poţi fi oricât de obosită – n-ai să sari peste băiţa lui bebe cu nici un chip. El va mărturisi, la un moment dat, cu inocenţă: „Am venit rupt de la serviciu, n-am mai fost în stare să-l spăl în seara asta!”.

„DRAGĂ, EU MĂ SCOL NOAPTEA CÂND PLÂNGE”

A spus-o din proprie iniţiativă şi s-a ţinut de cuvânt. În prima noapte. L-a schimbat, ţi l-a adus la sân şi l-a dus înapoi, l-a adormit şi abia apoi s-a întors lângă tine. În cea de a doua noapte, era ceva mai buimac. Dar tot s-a achitat. În cea de a treia a trebuit să-l trezeşti tu, în cea de a patra nu l-ai mai putut smulge din
braţele lui Morfeu. Iar dimineaţă nu-şi mai amintea nimic.

„FAC EU PIAŢA ŞI GĂTESC!”

Iarăşi se ţine de cuvânt. Dar preferă uneori să folosească reţetele mamei lui, nu pe ale tale. Sau să se inspire din cărţi de bucate pentru cei mici. Ca să te menajeze, zice el. Spală vasele şi le pune la loc… în felul lui. Fii tolerantă, merge şi aşa! Nu este obligatoriu ca fiecare linguriţă şi şervet să stea, ca bătute în cuie, unde le ţineai tu. Bucură-te, mai bine, de această vacanţă bine meritată!

„FAC EU DIN EL UN BĂRBAT!”

Să nu crezi sută la sută. Ai văzut bine: bărbaţii suportă mult mai greu decât noi suferinţa fizică. Iar când este vorba despre suferinţa copilului lor (o injecţie, de exemplu, la cabinetul medical), nici nu suportă ideea!

„CÂND S-O FACE EL MARE, ÎL ÎNVĂŢ TOT CE ŞTIU ŞI EU”

Pe măsură ce copilul creşte şi activităţile la care participă sunt tot mai multe şi mai variate, creşte, de regulă, şi implicarea tatălui. Spiritul practic masculin îşi spune cuvântul: maşinuţele, trenuleţul, fotbalul în miniatură – ehe, toate retrezesc băieţaşul ascuns, în ultimii 20 de ani, în mintea şi în sufletul lui.

CONCLUZIA

Nu-i cere să facă TOTUL în locul tău. Oricât ar fi de iubitor şi devotat, este… bărbat. Diferenţa dintre sexe rămâne. Tu, ca femeie, eşti construită astfel încât să pui interesele familiei înaintea intereselor tale:
îţi organizezi viaţa de zi cu zi şi îţi planifici activităţile în funcţie de nevoile şi plăcerile copilului tău. Taţii, prin natura lor, aleg activităţi care să le facă şi lor personal plăcere: dusul bebeluşului la piscină, joaca în doi…

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter